The Big 4 till Kalifornien


Ok, det verkar ju i alla fall hända lite saker. Jag beslutade mig precis för att uppdatera det här inlägget lite pga lite mer information som annonserats. En ny festival-hemsida för the big 4 har skapats, www.thebig4festival.com. Ett datum har annonserats och jag var säker på att fler datum skulle annonserats men enligt metallica.com blir det endast ett stopp i USA i år. Riktigt oväntat måste jag säga. Stoppet blir lördagen den 23:e april i Indio, Kalifornien. Slayer och Megadeth hinner avsluta "European Carnage"-turnén som går av stapeln 13:e mars till 14:e april.


The Big 4 trailer för Indio, Kalifornien.

Alltså inga stora nyheter. Ge oss lite europeiska datum istället.

E

Datum för The Big 4 släpps i morgon


Ok, då var visningsbilden utbytt och lite mer information har kommit ut på www.facebook.com/TheBig4. I morgon kl 09.00 Pacific Standard Time, dvs kl 18.00 svensk tid kommer turnédatum för Amerika att annonseras. Jag håller fortfarande hoppet uppe för att några europeiska datum ska annonseras i samma veva.


Datum släpps i morgon kl 18.00 svensk tid.
Får vi några europeiska datum då med?


The Big 4 på Facebook


Något som dom nyss publicerat på Metallica.com. Vad det innebär exakt vet jag inte men kanske lite mer nyheter? Antagligen borde dom gå ut med lite fler datum i samma veva som man launchar sidan. I och med att man har valt att göra en facebook-sida av det hela kanske det blir många fler big 4 spelningar i år än väntat? Dags att annonsera datum i USA? Enligt Eddie Trunk, som pratat med någon ur ett av banden, var då inget alls klart för USA och att allt bara var rykten. Många frågetecken och få svar. Vi får väl se vad som händer.


Kommer snart...


Kirk Hammett med Tool i Hawaii


För några dagar sedan, närmare bestämt den 14 januari i Honolulu, var Kirk på scenen med Tool. Han var med och lirade Tool-låten Lateralus innan dom lirade en del av Orion.  Kirk spelade faktiskt med Tool redan för drygt 4 år sedan, 18 augusti 2006, även då i Honolulu. Då var han med på Tool-låten Sober men enligt Ultimate-Guitar.com skulle den versionen inte varit nå vidare. Den här gången var det i alla fall någon i publiken som fångat det hela på film vilket är bra för oss som vill se och höra.

Slutsatsen i det hela verkar i alla fall vara att både Kirk och James har spenderat en tid på Hawaiiöarna nu under uppehållet efter World Magnetic-turnéns slut. Hammett på Hawaii och Hetfield på Maui.

Kirk Hammett med Tool i Honolulu.

End of the tour special


Snart dimper nästa nummer av medlemstidningen So What! ner i brevlådan. På omslaget, som jag hittade jag på metclub.com, finns personer som jag känner mycket väl. Jag hade väldigt gärna varit där jag med för sista konserten men jag förstod tidigt att det inte skulle vara möjligt. Jag har det ju faktiskt väldigt bra som kommer in gratis på konserterna och jag tror att väldigt många skulle byta plats med mig vilken sekund som helst. Tanken i Australien var att det skulle vara fler medhjälpare men av olika anledningar blev det inte riktigt så.


So What! 17.4

Jag tycker att det är kul att få filma för MetOnTour men samtidigt saknar jag emellanåt att vara vid räcket. Dagarna i Australien var helt otroligt. Jag önskar att jag kunnat åka tidigare och varit kvar ett tag men det funkar ju inte heller med studier och ekonomi. Jag har tänkt att jag ska lägga upp lite fler bilder från Australien så jag kan väl lika gärna lägga upp några nu.

Metallica i Melbourne
Jag och Filip inne i Rod Laver Arena


Kön utanför Rod Laver Arena, Melbourne


Christmas! Konstigt med strålande sol när man vet att det är så kallt hemma.


Hamnen i Melbourne.


Melbourne Aquarium. En stor tank där det även simmade haj.

Jag filmar Hetfield i Melbourne.
Jag filmar Hetfield i Melbourne.


Räcket där Lars och Kirk 2 timmar senare kommer finnas.


ACDC Lane i Melbourne.

E


Foo... who?


Ja man får väl skylla sig själv när man tror att Bandit verkligen ska gå ut med en stor nyhet före alla andra. Grattis Sverige, den 22:a juni kommer Foo Fighers + Biffy Clyro och Band of Horses till Stockholms stadion. HAHA. Fan, det gick ju inte att undgå att få upp förväntningarna lite men man borde ju förstått bättre. Inte för att jag tycker Foo Fighters är dåliga på nåt sätt, jag kanske till och med ser gigget om jag har tid över, men kom igen. En stor nyhet? NJA. Aja, månaden är ju inte slut än, nåt borde ju annonseras snart. Jag kommer inte ihåg hur det var förra gången dom annonserade band till Sonisphere men det känns ju lite som om det är dags snart när festivalen ändå är i juli och man lär ju börja sälja biljetter snart.

Foo Fighters
Dagens stora konsertsläpp: Foo Fighters tiil Stockholm den 22:a juni! :/


Nu är det dags för Erik att äta frukost och plugga inför dagens tenta i systemering kl 15.00. Antagligen det tråkigaste ämnet jag kommer läsa så det ska bli skönt att få skiten överstökad.

E


Ett STORT konsertsläpp?


...är något man tjatat om på Bandit hela dagen verkar det som. I morgon bitti (eller senare idag kanske jag ska skriva) kommer kanalen att gå ut med ett stort konsertsläpp inför denna sommar. Med betoning på STOR? Jag skulle egentligen ha svårt att tro att bandit skulle gå ut med en nyhet som att The Big Four kommer till Sonisphere Festival i Stockholm i sommar. Bandit brukar liksom få äran att släppa artisterna som kommer på Getaway Rock Festival och liknande. Men vad kan det annars vara? Om dom nu tjatat så jävla mycket om den här stora konsertnyheten så måste det väl ändå vara rejält, inte sant? ...och det kan ju inte vara Iron Maiden så vilket annars band kan det vara av samma kaliber? Det bör ju vara något som lyssnarna tycker om och då kan det ju aldrig slå fel med Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica.

Bollnäs-Martin
"Bollnäs-Martin" på Bandit. Kommer han bekräfta The Big 4 i morgon bitti?

Oavsett känns det ju onekligen som om det är dags för ett bandsläpp till Sonisphere så man nån gång kan börja planera. Ett datum skulle heller inte sitta fel för den delen. Det vore ju också fantastiskt om In Flames kunde lira i Stockholm i samma veva, då vet vi ju vilken dag som kommer bli årets bästa redan nu! Utan någon som helst tvekan. Som jag skrev i förra inlägget är In Flames klar för Sonisphere i Storbritannien och jag såg nyss att det även gäller för Sonisphere i Basel, St Jakob, Schweiz där Iron Maiden är headliner. Slipknot är ju också med på några hörn, 3 st än så länge. Om Big 4, In Flames och Slipknot skulle lira i Stockholm på en och samma dag skulle jag nog kunna dö lycklig efteråt ;) Men jag tror att det är för mycket att hoppas på. En sak i taget, se till att bekräfta att Metallica kommer till Stockholm!

Annars blev Bullet For My Valentine och Opeth Sverigeexklusvit klar för Getaway Rock Festival i sommar. Det tycker jag är bra bokningar men jag väntar fortfarande på nåt mer rejält.

Nu ska jag plugga lite innan jag lägger mig. Har ett skit-tråkigt prov i systemering i morgon. Yeey.

Arrividerci,
E


Hetfield och Alice Cooper


Här om dagen blev Alice Copper tillsammans med Corrosion of Conformity, Hellyeah m.fl klar för Getaway Rock Festival här i Gävle. Jag såg lite av Alice Cooper på Sonisphere Festival i Stockholm förra året och tyckte att det var helt ok så jag tycker att det är en helt ok bokning.

COC tycker jag också är en rätt cool bokning. Dom turnérade ju med Metallica -96, då med Pepper Keenan på gitarr och sång. Nu förtiden lirar Pepper med Down på heltid så COC har valt att köra vidare utan honom. Jag vet inte riktigt hur det låter men det är nog jävligt roligt att se.

Hellyeah är nog den bokningen jag är mest nöjd med. Det är ju en blandning av flera olika band. Gruppen består av sångaren Chad Gray och gitarristen Greg Tribbett från Mudvayne, Tom Maxwell (gitarr) från Nothingface, Bob Zilla (bas) från Damageplan och sist men inte minst grundaren till Pantera, Rebel Meets Rebel och Damageplan, Vinnie Paul (trummor).

Hur som helst! Jag var in och kollade på Alice Coopers hemsida och såg att det fanns bilder på honom med Hetfield, Mick Fleetwood (Fleetwod Mac), Pat Simmons (The Doobie Brothers) och Mike Kroeger (Nickleback). Dom deltog i en välgörenhetsgala på nyårsafton för Maui Food Bank.

Alice Cooper och James Hetfield
James Hetfield, Pat Simmons, Mick Fleetwood, Alice Cooper, Mike Kroeger

Vi får se hur jag gör med Getaway Rock Festival dock. Jag tyckte att festivalen var en riktig höjdpunkt förra året med kanonväder. Att festivalen dessutom ligger gångavstånd från där jag bor är heller inte en nackdel. Festivalen är 7-9 juli och som jag skrivit i tidigare inlägg är Metallica klara för Sonisphere Festival i Storbritannien och Frankrike den 7:e och 8:e juli. Vi får se vilka fler datum som annonseras. Eventuellt kanske jag skippar dom 2 spelningarna och går på Getaway istället. Såg förresten precis att In Flames och Motörhead är klara för Sonisphere UK så det lutar ju helt klart åt att jag åker på det gigget. Vi får se.

Annars har jag skrivit ett matteprov idag som gick rätt bra. Med lite tur kanske jag får ett B på det men åtminstone C. På torsdag är det ett nytt prov i Systemering, en riktigt tråkig kurs. Det ska bli så skönt när den här veckan är avklarad, nästa kurs heter Design av Webapplikationer vilket låter mer lovande.

Nä, nu är det dags för Erik att lägga sig!
Au revoir!Time warp


Jag tänkte jag skulle försöka hålla den här bloggen lite mer uppdaterad. Saken är den att när man både jobbar och pluggar så finns det tillfällen då man inte har tid med så mycket annat. Nästa vecka har jag två tentor vilket inte gör saken bättre heller. Jag snubblade över ett klipp på youtube, serien "Time Warp" som går på Discovery Channel. Den går ut på att filma olika saker med höghastighetskamera. Resultatet blir jävligt cool faktiskt. Metallica var med i andra säsongen och fjärde episoden av serien då man filmar bandet på HQ (Metallicas "Headquarter") när dom lirar, slår sönder saker etc. Jag kan varmt rekommendera detta klipp om det är något ni missat!
God fortsättning!


Gott nytt år! ..10 dagar i efterskott men ändå! Det har inte hänt så himla mycket på Metallica-fronten den senaste tiden men det brukar ju också i regel vara ganska dött runt den här tiden. Snart borde det dock vara dags lite turnényheter. Jag vill att spelningen på Sonisphere i Stockholm ska bli officiell snart. Jag fick i alla fall min andra FanCan 6 här om dagen, den med Blu-Ray'en istället för dvd'n. Jag såg hela konserten i sin helhet och fan va bra det är. Vissa saker är riktigt cool filmat medan annat är lite halv-dåligt. Men det är ju så det ska vara när det inte är professionellt filmat. Så det kan jag rekommendera, att se den konserten om ni har möjlighet.


Lars Ulrich, Metallica with fans in Australia.
God Jul, Gott Nytt år, God fortsättning!
Foto taget i Melbourne, Australien. (Får ej kopieras)