En grym jävla helg


Vi kan börja med att sammanfatta det hela med att jag har ont lite här och var samt är aningen sliten. Det ska tilläggas att det är ett mycket gott beyg. Det bar av mot Stockholm i en ganska god tid i fredags. Jag och Asta tog några varv på stan i olika butiker innan vi åkte "hem" till Hässelby för lite förkrök. Vi åkte in till Pub Anchor strax efter 22 nån gång, och jävlar vad folk det var. Det är i sånna lägen man är glad att man faktiskt är uppskriven på gästlistan. Vi gled in drack öl, träffade folk, umgicks med bandet och hade det jävligt trevligt. Kvällen blev ganska städad med tanke på att det är faktiskt var en morgondag att tänka på.

Lördagen började väldigt segt. Det blev fan inte många knop gjorda. Jag och Asta beställde hemkördning från Hässelby Pizza Express. Anledning till att jag väljer att skriva om det är för att det sög. Så nu vet ni det. Gör inte den missen. Vi åkte till slut in en sväng på stan för att träffa några bekanta för att dra nån bira. Efter det dog jag iväg till förfest på Tonox i Spånga, förbannat jävla roligt. Det är ett ställe med en massa olika sportlekar t.ex. sumobrottning i stora dräkter m.m. Det är något jag verkligen kan rekommendera! Vi var ett gäng på 8 pers som drack öl, käka lite, lyssnade på Metallica, lekte lekar och bastade :) Det kommer garanterat bli ett återbesök i framtiden.

Jag vid scenen på Pub Anchor. Foto taget av Jonas Daniels.

Vi rullade in mot Pub Anchor runt 23. Det var nog inte fullt så mycket folk som på fredagen, eller.. när jag tänker efter så var det kanske jag som inte märkte av det bara, jag vet inte. Med en perfekt början av kvällen var det bara att köra på, har man en bra hand så är det bara att gå all. Kvällen fortsätter väl stadigt i en dimma av glädje. Bira, drinkar, motörheads shiraz vin (sjukt jävla gott). Sad But True går på runt 00.00 och kör hela Master of Puppets-platten samt några Garage-covers. Dom gör det förbannat bra.

Kent och Christer i Sad But True. Foto taget av Jonas Daniels.

Vi drog därifrån nån gång efter 03, tog tunnelbanan halv, var i Hässelby 04, slocknade nån gång kvart över kanske. Vi åkte hem idag kl 11. Jag körde INTE. Men jag måste nog säga att jag mår oförskämt bra just nu ändå med tanke på omständigheterna. Helgen blev så bra som jag trodde att den skulle bli. Jag hade nog kunnat skriva mer i detalj hur helgen såg ut men jag orkar inte riktigt känner jag. Så fort jag får tag på lite fler bilder ska jag göra ett blogginlägg med det å.

Nu ska jag skruva ihop ett ikea-skrivbord och slappa i soffan.

E

Garage Inc DELUXE vinyl (white)


Igår kväll släpptes i vanlig ordning vinyl re-issue'n för Garage Inc. Tidigare har det släppts för samtliga album före Garage-plattan så nästa re-issue blir naturligtvis S&M. Varje gång det släpps en re-issue släpps också ett antal limmiterade exemplar på vit vinyl. Dessa är oftast väldigt limiterade, 50 exemplar brukar släppas via MetClub och 50 via Because Sound Matters. Jag har missat dom tidigare släppen av vita vinyler men igår råkade jag av en slump se att dom skulle släppas kl 22. En samlare som har bättre koll har så klart lagt in tid och datum i sin smartphone sedan flera dagar tillbaka, men jag har inte riktigt råd att samla (och bry mig) längre.


Garage Inc släppets igår på nypressad vinyl.

HUR SOM HELST, jag lyckades få tag i ett vitt exemplar av Garage Inc Deluxe vinylen och blev jäkligt glad över det. Dock postade MetClub detta någon timme innan försäljningen:

2/24 Update: Whoa, good news! Warner Bros just told us that, due to popular demand, they made 500 of the white vinyl. Of that 500 we will have 250 to sell to you!

Jaha, så istället för att skivan är limiterad till 100 exemplar är den alltså limiterad till 500ex. Varför är det ett så hög efterfrågan då? Just för att den är limiterad! Detta gör faktiskt att skivan inte blir så himla exklusiv ändå. Den kostade 109$ + frakt vilket i slutändan i runda slängar blev 1000 svenska kronor. Hade jag lagt märke till det hade jag nog inte köpt skivan så jag funderar på att sälja. Man borde väl säkert kuna få 2000-2500kr för den i alla fall. Jag älskar vinyler och att samla på dom, men är man student och ändå reser mycket finns det inte så mycket pengar över till annat.

Aja, nu ska jag och Asta dra till Stockholm och umgås med vänner och se Sad But TruePub Anchor. Återkommer med bloggande senare under helgen.

Ciao!

E


Sad But True på Pub Anchor i helgen


Snart bär det av mot storstan. Det blir en helg i Stockholm som kommer bli jäkligt trevlig. Tributebandet Sad But True lirar två kvällar på ankaret i samband med att det är 25 år sedan Master of Puppets släppets. Jag kommer ihåg när Metallica för 5 år sedan körde hela skivan live på sommarturnén i Europa. Nu gör Sad But True detsamma. Det jag pratar om är alltså denna helg, 25-26:e februari. Har ni vägarna förbi så dyk in nån kväll! I'll be there.

Sad But True lirar på Pub Anchor denna helg!

Ses där!

E


The Big 4 till Italien


Uppdatering:
Nyheten finns nu även på metallica.com. Det står också: "One more on the docket . . . keep watching here!" Vi får väl se om vi kanske kan få en till Big 4-annonsering redan idag. MetClubs förköp är den 23:e februari kl 09.00.

Enligt den italienska biljettåterförsäljaren ticketone är Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax klar för en spelning i Milano den 6:e juli på Arena Concerti della Fiera di Rho. Biljetter kan köpas via hemsidan kl 09.00 den 25:e februari. Än har inget annonserats från officiella håll men det beror väl antagligen på tidsskillnaden. Som vanligt kommer man garanterat kunna köpa biljetter i förväg via MetClub.

The Big 4 till Milano den 6:e juli.

Kommer Erik att åka till Milano den 6:e juli? Det känns som det! Följande spelningar är The Big 4 klar för i sommar:
  • 2011-07-02, Gelschenkirchen, Tyskland
  • 2011-07-06, Milano, Italien
  • 2011-07-08, Stevenage, England
  • 2011-07-09, Amneville, Frankrike

Nu ska jag in till högskolan på föreläsning.

E

Trevlig helg


Tänkte bara önska en trevlig helg. Helgen kommer att bestå av sådant som måste göras t.ex. städa lägenheten, plugga, etc. Lite NHL11 hinnar jag nog ändock med. Några nya Metallica-nyheter dyker nog inte upp under helgen. Skulle tro att dom annonserar ett till datum på måndag, eller åtminstone nån gång under nästa vecka.

För övrigt snubblade jag över ett ganska roligt klipp. Det är en acapellaversion av master of puppets av gruppen Van Canto. Riktigt bra gjort faktiskt. Enjoy!

Master of Puppets i en acapellaversion.

På återseende.

E

The Big 4 till Tyskland


...närmare bestämt till Gelsenkirchen, på Veltins Arena den 2:a juli, 2011. Hade man vetat det tidigare hade man nästan kunnat avfärda Stockholm/Helsingfors. Skönt med lite bra nyheter denna vecka i alla fall. Denna spelning har jag redan hunnit planerat in så det kommer att bli väldigt trevligt. Sedan kommer väl en eller två spelningar till att annonseras för dagarna innan Sonisphere-spelningarna i England och Frankrike. På metallica.com står det att fler gig är på gång. Förköpsbiljetter finns via MetClub i morgon kl 09.00! Snart är dags att börja planera på allvar!

Jag blev tvungen att kolla vart Gelsenkirchen ligger.

Färdiga spelningar med The Big 4 än så länge:
  • 2011-07-02, Gelschenkirchen, Tyskland
  • 2011-07-08, Stevenage, England
  • 2011-07-09, Amneville, Frankrike
E

No Big 4 i Helsingfors heller..


Två fel av två möjliga. Trodde jag aldrig. Slipknot, In Flames och Mastodon blir headliners på båda festivalerna. Jag tror nog det blir en helt ok spelning men det kanske inte räcker för en sonisphere med tanke på vilka band som tidigare headline'at. Det som skiljer festivalerna åt är att Opeth, Sonata Arctica och Stamina spelar i Finland medan Mustasch, Airbourne, Dead By April, Kvelertak (?) och Graveyard spelar i Stockholm.

Sonisphere Sverige - åk till Getaway Rock Festival istället!

Mitt extremt heta tips är att åka till Getaway Rock Festival istället, och strunta i Sonisphere.

E

Datum och plats klar för Sonisphere i Helsingfors


Sonisphere Finlands facebook-sida har man varit flitig på att uppdatera. Med mina google-translate skills har jag lyckats översätta en del. Det senaste som nyligen uppdaterades var "12 tuntia vielä, täällä ilmoitetaan ekaks" vilket betyder något i stil med att "mer information finns här om 12 timmar", alltså 09.30. Meddelandet innan var "Lauantai 2.7. - Kalasatama, Helsinki", Lördagen den 2:a juli - Fiskhamnen, Helsingfors. Det är om något väldigt positivt. Jag kan aldrig tänka mig att denna sonisphere kommer att floppa lika mycket som Sveriges. Nu kan det väl ändå få stå klart att The Big 4 kommer till Helsingfors... 09.30 i morgon kommer beskedet.

God natt.

E

No Big 4 i Stockholm


SONISPHERE kommer tillbaka till Stockholm i sommar! Lördagen den 9 juli intar Sonisphere på nytt Stockholm! Låt oss presentera Stockholms nya festivalområde: Globe Arenas Open Air med scener på både Globentorget och Söderstadion! Biljetterna släpps fredag 25 februari kl 9.00. I morgon torsdag släpps artisterna till sommarens stora rockfest… Stay tuned!! Utförligare info finns inom kort på livenation.se

Årets jävla flopp. Vilken miss. Var så jävla säker på att det skulle bli Big 4 i Stockholm. Samma helg som Sonisphere i Fraknkrike och i UK. Samma helg som Getaway Rock Festival i Gävle. BRA PLANERING. Vilka band kan tänkas headline'a då? Jag kollade upp några band lite fort.

Slipknot spelar inte den 9:e och när man går in på deras hemsida har dom samma bakgrund som Sonispheres och en Sonisphere-banner med ett Slipknot-S, så dom är väl givna.

Iron Maiden spelar heller inte den 9:e men det vore väl ganska underligt om dom skulle spela på Sonisphere i år igen, dessutom en vecka efter spelningen i Göteborg?

Limp Bizkit spelar den 10:e på Sonisphere UK. Skulle inte förvåna mig om dom skulle få spela i Stockholm....

In Flames spelar den 7:e juli på Norway Rock Festival, den 8:e på Sonisphere UK så varför inte Stockholm den 9:e? Dock ska dom med Megadeth, Machine Head och en massa andra band på "Rock Star Mayhem Energy Drink"-turné med start den 10:e juli.

Nä, dagen förstörd. Vad jag har hört om Sonisphere Finland så ska det i alla fall bli av med The Big 4 där men vi får väl se. Det jag i alla fall har hört från officiella håll är att fler turédatum snart kommer att annonseras. Megadeth är ju uppbokad från 10 juli till 14 augusti (med som sagt In Flames och Machine Head m.fl). Då får man gissa på att det blir några big 4-spelningar innan Sonisphere i Frankrike och England.  Slutet av juni, början av juli?

Over and out.

E

Nu är det nära!


Uppdatering: Bandit skriver på deras hemsida att man under veckan kommer med Sonisphere info. Nån skrev på Sonisphere Sveriges hemsida att det blir på torsdag. Vi får se men denna vecka verkar vi få det officiellt i alla fall.

Snart uppdateras sonisphere sverige och finlands hemsidor.

Detta kan man nu se på Sonisphere Sverige och Sonisphere Finland's hemsidor. Nu är det verkligen inte långt kvar. Välkommen till Sverige The Big 4 ;)

E

Nytt skivsläpp redan i år?


I en intervju i Rolling Stone som publicerades här om dagen avslöjar Kirk att Metallica nu håller på med ett speciellt projekt. Lars gjorde nyligen en intervju i danska Ekstrabladet där han berättade om hur bandet skulle gå in i studion runt mars-april. I och med Kirks intervju står det dock klart att det blev uppskjutet till maj istället. Han berättar också att det inte är en 100% Metallica inspelning. Två veckor i maj är allt han avslöjar.

"We want to record it in two weeks," guitarist Kirk Hammett tellsRolling Stone. "We had planned on doing it in March, but we pushed it back to May. I don't want to give too much away, but it's not really 100 percent a Metallica record. It's a recording project, let's put it that way. Without getting too deep into it, it's more a recording project than a bona fide Metallica album. Whether or not we can pull it off in just two weeks remains to be seen."Ny inspelning i maj enligt Kirk Hammett.
Foto taget av Louis McClean.

Låt spekulationerna börja! Nä men det känns väl lite som om dom kanske går in i studion för att göra nån form av jubileumsalbum med gästartister. Garage Days Re-re-revisited? Det kommer bli kul att se.

E

Grattis på födelsedagen Cliff Burton


Clifford Lee Burton, född 10 februari 1962 i San Francisco, Kalifornien, USA, död 27 september 1986 i Dörarp, Sverige, var basist i Metallica från 1982 till 1986. Han ersattes av Jason Newsted. Cliff skulle ha blivit 49år idag, vila i frid.

Metallica var under Master of puppets-turnén 1986 påväg från Stockholm till Köpenhamn när olyckan var framme i Dörarp utanför Ljungby. Turnébussen körde över svart is vilket ledde till att bussföraren tappade kontrollen över bussen som slutligen for ner i diket. I allt detta gick fönstret sönder där Cliff låg i sin säng vilket ledde till att han blev ihjälklämd under bussen. Tidigare hade bandet dragit kort om vilken säng man vill sova i. Cliff drog det högsta kortet och valde Kirks säng. Livet är allt märkligt ibland. Jag hade kunnat ge mycket för att se Metallica med Cliff Burton.


Jag och Johan avtäckte Cliff Burtons minnessten i Dörrarp den 30:e september 2006. Vila i frid.


E

Metallica.com, Sonisphere Festival & Getaway Rock Festival


Jag tänkte bara berätta lite kort om att Metallica's officiella hemsida, metallica.com, håller på att göras om. Inga större konstigheter egentligen, man har gått ifrån flash-animationerna mot mer traditionella drop-down menyer osv. Nya siten kommer inte att vara väldigt olik den nuvarande. Jag fick agera lite testpilot och provbeställa ur Metstore vilket var lite roligt.

IRON MAIDEN blev för några timmar sedan klar för Sonisphere Festival i Tjeckien, lördagen den 11 juni. Precis som förra året kommer festivalen att hållas på Milovice Airport i Prag-området. 
Under måndagen skrev finska Sonisphere på sin facebook sida att man i detta nu håller på att trycka upp affischer för festivalen samt gör om deras hemsida. Annonseringen av The Big 4 till Stockholm och Helsingfors kan inte ligga långt fram i tiden.

DANZIG till Getaway Rock Festival här i Gävle! Hur cool är inte det! Det börjar kännas som om GRF blir bra även  i år.

Mer än så blir det inte denna gång. God natt.

E

Allt klart för Sonisphere Festival i Finland


För några timmar sedan rapporterade man på Sonisphere Finlands facebook-sida att de sista pusselbitarna föll på plats igår och att man inom kort kommer att annonsera vilka band som kommer att spela på festivalen i sommar. Då kan man kanske anta att det även inom kort kommer att annonseras för övriga festivaler med. Något som är bra med facebook-sidan för Finlands Sonisphere är att den faktiskt uppdateras, till skillnad från den svenska sidan som inte uppdateras alls.

Alla bitar är på plats, snart annonseras banden för Sonisphere Festival i Finland!

E

Megadeth & Slayer ställer in i Stockholm


Uppdatering: Slayer och Megadeth gör en extra konsert i Oslo den 19:e Rockefeller Music Hall.

Det tog några dagar men äntligen hittade jag något intressant att blogga om. Jag snappade upp via rocknytt.se att Slayer och Megadeth ställer in Sverigebesöket den 19:e mars pga av "andra åtaganden".

Genast tänker man att det kan ha något att göra med The Big 4-besöket i Stockholm på Sonisphere Festival i sommar. På European Carnage-turnén spelar banden den 17:e mars i Helsingfors, 19:e i Stockholm (var det tänkt) och 20:e i Oslo. Vad jag har hört är det tänkt att The Big 4 även ska spela på Sonisphere Festival i Helsingfors så varför ställer man då inte in den spelningen av samma anledning? Det kan ju så klart vara så att biljettförsäljningen gått väldigt dåligt i Sverige men jag har lite svårt att tro det. Banden lovar i vanlig ordning att snart komma tillbaka igen vilket så klart också ger möjligheter till spekulationer om Sonisphere i början av juli i Stockholm. Jag har tidigare skrivit att jag nästintill är säker på att Metallica med Slayer, Anthrax och Megadeth kommer till Stockholm i sommar men jag vågar sällan ta något för givet innan det är officiellt.

Ställer in spelningen på Arenan/Fryshuset den 19:e mars.


Nu på förmiddagen blev det klart att Iron Maiden och Linkin Park kommer att headline'a Sonisphere Festival i Italien, 25-26 juli. Enligt Motörheads hemsida kommer även dom att spela den 25:e juli.

Det verkar även i år bli många band som kommer till Sonisphere i Storbritannien. För några dagar sedan blev Diamond Head, Weezer, Airbourne och Architects klara. Det börjar kanske bli dags att annonsera band för övriga festivaler? Datum vore åtminstone trevligt.

ERIK GISSAR SONISPHERE HEADLINERS
Stockholm, Sverige - Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax
Tjeckien - Iron Maiden
Helsingfors, Finland - Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax
Aten, Grekland - Iron Maiden
Soifia, Bulgarien - Iron Maiden
Istanbul, Turkiet - Iron Maiden

Detta grundar jag helt enkelt på att Metallica spelade på Sonisphere i Tjeckien, Grekland, Bulgarien och Turkiet förra året. Det är väldigt sällan dom spelar på samma festivaler i samma länder 2 år i rad. Kommer det att bli fler Big 4-spelningar utanför Sonisphere's ramar? Ja.

KLARA HEADLINERS
10 juni, Warszawa, Polen - Iron Maiden
24 juni, Basel, Schweiz - Iron Maiden, Slipknot
16 juli, Madrid, Spanien - Iron Maiden
25-26 juni, Imola, Italien - Iron Maiden, Linkin Park
8-10 juli, Knebworth, UK - Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Biffy Clyro, Slipknot
8-9 juli, Amneville, Frankrike - Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Slipknot

Jag återkommer när det finns mer intressant att blogga om.

E

PS. blogg.se suger. DS.