Hela "The View"


Lou Reed & Metallica - The View

E

Lou Reed & Metallica: The View (90-second Preview)

Nu har man släppt 90 sekunder från The View. Det är egentligen bara lite mer det Lou Reed säger (sjunger?), men det är också lite mer av det som James sjunger. Jag är fortfarande inte överdrivet imponerad men det är fortfarande bara ett kort klipp. Den 31:a oktober släpps skivan "LULU". Något som irriterar mig lite är att det fortfarande står "full site coming soon" på www.loureedmetallica.com. När kommer egentligen den fullständiga siten?


90 sekunders preview från låten "The View" från kommande albumet "LULU".

E

30 sekunder från LULU

Nu har man lagt ut en 30 sekunders preview av låten "The View" från kommande skivan "LULU" på loureedmetallica.com


30 sekunder från "The View" från "LULU".

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta. För stunden är jag inte överdrivet imponerad men som sagt handlar detta bara om ynka 30 sekunder så man ska väl inte ta ut något i förväg. Synd att man inte för höra mer från delen då James sjunger.

E

The Big 4: Yankee Stadium, New York

En spelning som man själv missade men det är ju så ibland när man inte riktigt har råd. För övrigt försöker jag spara inför besöket i San Francisco. Någon som dock var i New York och The Big 4-gigget är Jonas "TMCC" Jonemark. Jag trodde nästan nånting allvarligt hade hänt när sms-signalen i telefonen aldrig slutade låta, men som tur var var det bara Jonas som skickade bilder.

Något som kan vara värt att nämna från spelningen var att när "The Big 4" körde "Motörheads" låt "Overkill" valde man att avsluta låten 4 gånger så att varje trummis från varje band fick spela. För övrigt hälsar Jonas att det var en kul kväll med många öl!


Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


Yankee Stadium, NY.
Foto: Jonas Jonemark


Jonas (med polaren Anders), Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


James Hetfield,
Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


Kirk Hammett,
Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


James Hetfield,
Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


James Hetfield,
Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


Joey Belladonna (Anthrax), James Hetfield, Frank Bello (Anthrax).
Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark


James Hetfield, Scott Ian (Anthrax), Kerry King (Slayer),
Yankee Stadium, NY. Foto: Jonas Jonemark

E

Metallica till Abu Dhabi

Inte nog med att Metallica för första första gången besöker Indien, nu besöker bandet även Abu Dhabi den 25:e oktober för en spelning på Yas Island. Besöket blir startskottet för en vecka av nya upplevelser.


Yas Island, Abu DhabiYas Island, Abu Dhabi.Yas Island, Abu Dhabi.


Jag har faktiskt varit Förenade Arab Emiraten förut, då i Abu Dhabi och Dubai. Jag måste säga att Abu Dhabi verkligen är värt ett besök, likaså Dubai som bara ligger en halvtimme bort om jag inte missminner mig. Lite tråkigt tycker jag ändå att det är att man inte haft lite mer framförhållning gällande dessa spelningar. Hade man vetat om detta redan innan sommaren kanske man hade varit lite mer sparsam gällande ekonomin. Jag kollade upp flygpriser till Abu Dhabi som hastigast och fann att priserna ligger runt 6000kr. Hade jag haft tid och pengar hade jag verkligen inte tvekat på dessa spelningar. Just nu är suget extra stort då bilder från The Big 4-gigget på Yankee Stadium ligger på nätet. Man kanske skulle ta och köpa sig en trisslott....

E

Dave Mustaine 50 år

David Scott Mustaine, född 13 september 1961, fyller idag 50 år. Dave spelade med Metallica under åren 1981-1983, och spelade lead på den klassiska demoinspelningen "No Life 'Til Leather". I morgon den 14:e september spelar Dave med Megadeth och The Big 4 på Yankee Stadium i New York.


Gratis Dave Mustaine som fyller 50 år idag!

E

Lars gäst på Jamie Cullum's Jazz Show

Torsdagen den 20:e september kl 19.00-20.00 kommer Lars Ulrich att medverka i Jamie Cullum's Jazz Show som sänds på BBC Radio 2.

"Metallica drummer Lars Ulrich may seem an unusual guest, but the heavy metal artist loves jazz. Lars speaks to Jamie about his father's influence as a jazz musician, and the impact jazz artists in his home had on his future works."

Den 8:e och 11:e november kommer Metallica och Lou Reed medverka i "Later.. with Jools Holland".

E

Guitar World

Jag såg precis omslaget till novembernumret av Guitar World. Det är ett foto av Dave Mustaine, Scott Ian, James Hetfield, Kerry King och Kirk Hammett. Inte helt otippat kommer numret att handla om The Big 4. Jag kände igen bilden direkt för jag såg nämligen när Ross Halfin tog dom bilderna i Milano. Om man kollar på klippet på metontour från Milano så filmar jag Lars när han nämner Ross, efteråt kommer en del från fotosessionen (som dock inte är filmat av mig). Det verkar i alla fall bli ganska intressant så det är nog inte helt omöjligt att jag lägger vantarna på det numret av Guitar World.

Gutar World Cover
Omslaget till novembernumret av Guitar World.

E

Alla låtar till "LULU" presenterade

Det har blivit många inlägg om det kommande samarbetet mellan Metallica och Lou Reed. Nu har samtliga låtar samt längd, till skivan "LULU" presenterats.

1. Brandenburg Gate (4:19)
2. The View (5:17)
3. Pumping Blood (7:24)
4. Mistress Dread (6:52)
5. Iced Honey (4:36)
6. Cheat On Me (11:26)
7. Frustration (8:33)
8. Little Dog (8:01)
9. Dragon (11:08)
10. Junior Dad (19:28)

Än så länge, vad jag sett, är det bara Ginza som börjat med förhandsbokning av skivan. Jag förbokade skivan i förrgår. Det kommer säkert komma någon special edition eller motsvarande, men det är väl en senare historia. Det känns bara ganska skönt att ha ett ex säkrat.

E

Fler låttitlar till "LULU"

Jag vet inte om jag missade det igår när jag letade, men låttitlarna är faktiskt presenterade på loureedmetallica.com, och nyligen blev två till spår presenterade.

1. Brandenburg Gate
2.
3. Frustration
4. The View
5. Cheat On Me
6. Junior Dad
7. Little Dog
8. Mistress Dread
9. Pumping Blood
10.

Skivan är producerad av Lou Reed, Metallica, Hal Willner och Greg Fidelman. Den är mixad av Greg Fidelman. Skivan släpps den 31:a oktober (1:a november i Nordamerika).

Jag mailade några av de större skivbutikerna på nätet om när man kan tänka sig kunna förboka denna skiva. Det finns ännu ingen information alls om plattan. En skivbutik erbjöd sig i alla fall att höra av sig när mer information inkommit.

E


Omslaget till "LULU"

Det är nu officiellt hur omslaget, eller framsidan snarare, kommer att se ut på det kommande Metallica/Lou Reed albumet "LULU". Några låttitlar ska också ha presenterats (enligt blabbermouth): 03. Frustration. 06. Junior Dad. 07. Little Dog. 08. Mistress Dread. 09. Pumping Blood. Totalt 10 spår. Jag kanske ska gardera mig och säga att jag inte läst detta från nåt officiellt håll så vi får väl se hur pass väl det stämmer.

Framsidan av nya skivan "LULU".

Något som i alla fall stämmer är att Metallica och Lou Reed ska vara med på "Later... with Jools Holland" den 8:e och 11:e november.  "Later..." är en spin-off av "The Late Show" och har sänts sedan 1992. Metallica har varit med i programmet 3 gånger, senast i september 2008 för att promota Death Magnetic. Jag ska försöka ansöka om biljetter men det ska tydligen vara väldigt svårt att vinna.

E


So What! 18.2

Senaste numret av So What! är nu klart och kommer snart att skäppas. So What! är en medlemstidning som skickas till medlemmar av Metallicas officiella fanklub "MetClub". Den kommer ut 4 ggr per år och är 48 sidor lång med bilder och exklusiva repotage.

Rob Trujillo på omslaget av So What! 18.2

E