SNAKE PIT

Jag har inte skrivit nåt om det än men det är väl lika bra att jag tar tag i det. Snake pit. Om någon mot förmodan missat vad det är så var det något Metallica hade under Black Album-turnén ("wherever we may roam", "nowhere else to roam" etc.) 1991-1993. Mitt i scenen fanns en öppning för ca 50-100 fans. Det var den perfekta blandningen av klubb- och arenaspelning: flera tusen i publiken, några 100 i snake pit'en. Under den kommande turnén då Metallica firar att det är över 20 år sedan "Black Album" släpptes kommer den att vara tillbaka. Det är jag övertygad om. Jag har inte hört något från officiella håll men jag blir inte förvånad om det skulle annonseras inom en snar framtid.


Snake pit, 1991-1993

Det har ryktats under en lång tid. Varför väljer jag då att skriva om detta nu? En känd fransk radiopratare vid namn Francis Zégut, som är värd för radioprogrammet "Pop Rock Station", twittrade igår något i stil med "det spelar ingen roll vart man står, det kommer att finnas en snake pit precis som 1993". Jag är inte den som tror på lösa rykten, utan väntar gärna tills det är officellt. När det kommer rykten från olika håll av världen känns det dock onekligen som att det ligger en sanning i det.

Hur hamnar man i snake piten? Om jag inte är ute och cyklar så kunde man vinna via t.ex. radio-tvstationer, alternativt om man sög av rätt person i crewet. Så tror jag inte det kommer att fungera denna gång tyvärr! På den tiden fanns inte MetClub. Jag gissar att det kommer att ske en utlottning liknande den som är för meet & greet. Ett fåtal vinnare ur fanklubben kommer att vinna snake pit-pass.

Det är vad jag tror.

E


Metallica till Helsingfors och Madrid

Madrid, Spanien - 26:e maj 2012
Helsingfors, Finland - 4:e juni 2012

Metallica blev idag klar för Sonisphere Finland den 4:e juni. Den är ett kanske för mig. Machine Head, Gojira, Ghost låter ganska lockande utöver Metallica. Det är två dagar innan spelningen i Horsens i Danmark. Eventuellt åker jag dit och jobbar lite åt MetClub om det behövs. Annars skippar jag det nog. Jag vill gärna veta hur det blir med USA innan jag spenderar alla mina turnépengar i Europa.

Alldeles nyss blev Metallica klar för Getafe nedanför Madrid. Eller Getafe kanske ligger i samma stad, man kan ta sig dit med lokaltrafiken i alla fall. Been there done that. Jag bodde senast hos en vän i norra Madrid och jag kan säga det att det fan inte var det lättaste att ta sig dit efter konserten. Efter ett x antal timmar kom vi på rätt buss sedan fick det bli taxi för att tunnelbanan hade slutat gått. Om ni ska dit så rekommenderar jag boende i Getafe.

Det var egentligen bara det jag ville nämna denna gång.

E

Metallica till Atlantic City i slutet av juni?

Skribenten Pinky Kravitz har en spalt i tidningen i Atlantic City Weekly. Den 19:e januari skrev han om Miss America, Boardwalk Committee samt Bader Field conert update.

"Last week’s column told you about some of the acts possibly playing in Bader Field in either June or September. Phish will be the act that will perform on June 22, 23 and 24. When the band performed at Boardwalk Hall a few years ago, the city had no room for those who wanted to camp out, as is normally done at Phish concerts.


A request has been made by the producers for the city to allow camping at Bader Field. The request is in the hands of Tom Foley, director of emergency management, who has requested the permission of the Atlantic City Police and Fire departments and all other agencies involved in a venture of this nature. If approved, the manner of obtaining a permit would be handled through the producers of the concerts.


Look at who else is coming to Bader Field. A two-day rock concert, on the last weekend in June, will feature the outstanding band Metallica. Kenny Chesney will headline the Americana concert in September. Without a doubt, these exciting performers will draw huge crowds."


Atlantic City, New Jersey

 

Lars nämde ju att något var planerat för slutet av juni på östkusten i USA. Något som kommer att likna en större version av det som hände på The Fillmore i San Francisco. Det vore väldigt roligt om detta blir av eftersom att jag aldrig varit i Atlantic City. Om detta isf blir en del av ett förlängt trettioårsfirande återstår att se.

 

För övrigt blev Metallica klar för Prag (Tjeckien) och Belgrad (Serbien) igår. Det känns ganska givet eftersom att flygbiljetterna ännu är billiga. Serbien är ett land jag heller inte varit till än så det vore väldigt roligt att flyga dit. Jag vill dock gärna att USA-planerna blir officiella snart så man kan börja planera ekonomin lite.

 

Håll er uppdaterade.

 

E

 Metallica till Udine, Italien den 13:e maj!

Dagen efter spelningen på Stade de France spelar Metallica på Stadio Friuli i staden Udine, Italien. Arenan är en stor fotbollsarena som tar närmare 41700 åskådare. Det är hela "Black Album" som gäller, som för övriga spelningar. Förköpet är i morgon via MetClub.

Foto: wikipedia

Personligen är jag lite osäker på den här spelningen. Jag är lite leds på att flänga runt så jävligt och det kostar ju även en del. Om jag åker på detta gig kanske jag tar och jobbar åt MetClub istället för att köpa biljett och köa. Italienarna är rätt duktiga på att köa och att flyga direkt från Paris till detta gig för att försöka ställa sig till rätta känns sådär.. Jag väntar. Jag vill gärna veta vad det är Lars har tänkt att ha sig för gig i USA i slutet på juni som det pratas så mycket om. När det är klart kan jag bestämma mig för denna spelning. Sen har jag ju faktiskt examensarbete att göra vid den tiden så jag vet inte vad jag har tid med riktigt. We'll see.
E


Metallica till Paris den 12:e maj 2012!

Oväntat..? NJA. Jag känner att jag kan vara lite mallig och hänvisa till detta blogginlägg:

http://erikontour.blogg.se/2011/november/metallica-pa-stade-de-france-2012.html

För en liten stund sedan blev det klart att Metallica kommer att spela på stade de france i Paris. Det tror jag kommer att bli en häftig spelning. Jag funderar dock på om dom kommer att kunna fylla den. Metallica har tidigare haft lite svårt med publik i Frankrike. Dock sedan den inspelade konserten i Nimes samt ytterliggare ett par gig efter det så har intresset ökat. Då kanske det funkar att fylla en arena som tar 80 000..? Jag ska i alla fall dit!


Stade de France

MetClubs presale startar den 27:e januari. Övriga biljetter finns till försäljning den 30:e januari.

..och jag ska skärpa mig med bloggandet, jag ska, jag ska, jag ska... och jag ska uppdatera med bilder från San Francisco och The Fillmore. MEN JUST NU ska jag sova lite innan jag ska in till Högskolan för en redovisning.

Vi hörs.
E

Nu kan man förboka "Beyond Magnetic" i Sverige

Överskriften säger väl allt? Nu erbjuder näthandlarna förhandsbokning av kommande Metallica-EPn (eller "maxi singel" som det heter på svenska) "Beyond Magnetic". Jag tänkte faktiskt pusha lite för en site som jag har haft väldigt bra kommunikation med när det gäller kommande släpp (bl.a. "LULU"). Jag fick mail från CDON för 20 minuter sedan att det går att förboka skivan. Det tycker jag är fantastisk service. Jag kontaktade nämligen Daniel Landberg på CDON för 6 dagar sedan, varpå han kontaktade universal, då jag fick svaret att skivan kommer att finnas till försäljning den 30:e januari. Och nu fick jag alltså besked att skivan går att förbeställa. Riktigt bra serivice så ni har antagligen redan räknat ut vart jag kommer förboka min singel. Jag har visserligen redan beställt ett ex från USA men jag tycker det är kul med olika pressar.


Nu kan man förboka "Beyond Magnetic".

http://cdon.se/musik/metallica/beyond_magnetic-17684145

EBeyond Magnetic

Sorry för extremt dåligt bloggande. Det lär nog inte bli nå bättre på några veckor heller tror jag. Hur som tänkte jag bara berätta att jag förbokade Metallica's kommande EP "Beyond Magnetic" i morse från Metstore för $5.99. Frakten landade typ på $14 men det kanske var för att jag beställde fler än ett ex. Personligen samlar jag ju lite på Metallicasaker så jag tänkte att det kunde vara kul att ha en USA-press av denna platta. Jag kollade även upp via CDON när man kan tänkas förboka denna platta i Sverige. Svaret jag fick var: "Enligt Universal kommer den finnas till försäljningen, men den finns ej förhandsboka då de ej kunnat fastställa prisbilden. Releasedatum är satt till 30/1".


Beyond Magnetic

Förhoppningsvis gav det väl er nånting som ibland glider in på denna blogg! En vacker dag kommer jag skärpa mig och skriva massor..

E