Metallica på Stade de France 2012?

Jag tänker hålla mig kort eftersom att jag har mycket annat att göra idag.

Enligt en fransk vän som hänvisar till en mycket säker källa så kommer Metallica att spela på Stade de France i Paris den 12:e maj 2012. Stade de France är en idrottsarena för fotboll, rugby och friidrott. Arenan har 80 000 platser och där spelades VM-finalen i fotboll 1998 mellan Frankrike och Brasilien, och 2006 spelades UEFA Champions League-finalen mellan FC Barcelona och Arsenal FC där. 2003 anordnades där VM i friidrott. Det kan bli en mycket häftig spelning. Jag antar att jag lägger denna på "måste-listan" också.


Stade de France 2005. Foto: Wikipedia

Trevlig helg!

E

Metallica spelar hela "Black Album" live nästa år

Inte helt oväntat blev Metallica officiellt klar för Download Festival på Donington Park nästa år. Festivalen brukar vara i början på juni alternativt sent i maj. Det som dock absolut är värt att nämna är att Metallica kommer att spela hela "Black Album" live! "Don't tread on me", "My friend of misery" och "The struggle within" har aldrig spelats live!


Metallica kommer att spela "The Black Album" i sin helhet nästa år!

Vi får se om dom gör som 2006 då man spelade hela Master of Puppets live på samtliga spelningar. Något som Lars också sa var "The summer is not same for us without festivals in Europe". Undrar vilka fler festivaler det kan tänkas bli? Det är t.ex. 8 år sedan Metallica spelade på Roskilde. Vi får se.

E

Metallica till Donington Festival 2012?

Nästa år firar Download Festival 10 år. Det har ryktats länge om att Metallica kommer att lira på Download på Donington Park. Om några minuter kommer Lars att medverka i Zane Lowe på BBC Radio 1. Det har twittrats om att han kommer att avsölja "metallica festival news". Senast jag kollade blev 1+1 = 2. För övrigt har det även ryktats om att Black Sabbath kommer att spela på Download. Om det inträffar kommer Download absolut att vara en festival värd att besöka.


Metallica till Download Festival 2012

Det verkar onekligen som att Metallica kommer att göra en "summer vacation" i Europa nästa år med. Det bådar inte gott för min ekonomi. Jag kommer nog inte åka på allt för många spelningar i rad längre. Jag åt de mer speciella giggen liksom.

Snart börjar det....


E

Svar från Metallica till "The Mini Band"