Delad av Papa Wheelie

Ett ganska löjligt inlägg men jag tycker ändå att det är ganska roligt. Jag såg att Papa Wheelie (Jason Newsteds "band/sidoprojekt/whatever") länkade ett inlägg från ett forum. Där stötte jag på ett coolt youtube-klipp som jag i min tur delade med mig av på facebook. Jag känner mig mer och mer löjlig som skriver detta känner jag... Hur som! Jag såg att Papa Wheelie gillade klippet och själva delade med sig av det. Det kändes lite fränt. Jag känner mig lite som en fjortis nu som skriver om det men.. ÄSCH!Jag är kass som fortfarande lagt upp mer från resan i San Francisco... MEN jag ska!

E

Hemma i Sverige

Det känns lite konstigt att vara hemma igen. Man glider liksom runt i en dimma av jetlag, roliga minnen och kalla tår (två tår är fortfarande lite bortdomnade antagligen pga allt köande). Jag sov ut ganska rejält idag för första gången sen jag kom hem. Jag insåg precis att man faktiskt varit hemma i 4 dagar redan. Jag köpte ett paket köttfärs i onsdags som gick ut igår. Min första tanke var: hur fan kan utgångsdatumet vara så jävla kort? Jag köpte det här paketet nyss! Nja. Onsdag. Förmiddag. KASS Erik. Det jag menar är att man landar i Sverige och innan man märker det själv har det gått 4 dagar. Jag har inte lagat nå mat hemma än heller än. Det tar ju ett tag innan man lär sig sånt igen efter att ha käkat ute 10-12 dagar.


The Fillmore

Kort och gott har det var den bästa resan någonsin. Det har varit de bästa konserterna någonsin. Jag är uppe i 96 spelningar nu. Vi får se vart i världen nr 100 blir. Bara för att klargöra hur fantastiskt det varit så kan jag säga att jag hade bytt alla konserter mot Fillmore-spelningarna. Lätt. Jag ska lägga upp mer bilder och dyligt senare när jag fått tillbaka lite ork. Det är ju aningen svårt när det konstant är mörkt ute.

E

En uppdatering från San Francisco

Jag trodde verkligen att det skulle finnas mer tid till att uppdatera bloggen men faktiskt inte. Det har varit ganska fullt upp.. eller fullt upp. Jag har köat en hel del till spelningarna. Jag brukar ju sällan köa länge men till dessa spelningar finns det fan inga alternativ. Dessa 4 spelningar kommer ju bli legendariska. Vi har hunnit med en hel del än så länge, senast idag blev det bla en tatuering. Jag tänkte slänga upp några bilder nu så länge bara innan jag ska lägga mig. Jag ska upp i minst sagt god tid i natt.


Lastar ut saker som ska visas på "muséet".


Jazz/Brazz (whatever) Metallica-coverband. Jävligt fett.


Alcatraz


Jag i en cell.


Vacker turistbild.


Vi passar på att ha lite kul med Brad som somnat på färjan tillbaka.


Jag och Jeff. Väldigt väldigt tidigt kö.


Metallica med Marianne Faithfull inför Memory Remains.


Battery!


San Francisco. Utsikt från Coit Tower.


Ny tatuering.

Jag märkte precis att det är bra många bilder att lägga upp. Jag får göra en bild-boom (eller vad det kallas) vid ett senare tillfälle.

Som ni redan kanske vet så har det hänt väldigt mycket spännande saker här i San Francisco. Jag menar så klart på The Fillmore. Det är lite svårt att ta in allt om jag ska vara helt ärlig. Men att se Jason Newsted med bandet igen är svårslagbart. Rob spelade en bra bit av Cliffs bassolo. Många gäster. Det går liksom inte att förklara. Jag tycker det är jävligt tråkigt för er som inte har möjligheten att uppleva detta.

Två spelningar kvar. God natt.

E


The Fillmore

Läggdags igen! Denna dag har också varit ganska knackig. Under eftermiddagen började man tröttna in sakta men säkert. Under kvällen blev det en liten stödvila. Sen blev det Hard Rock Café på pier 39 sen Tommys Joynt ännu en gång. Nu är det läggdags. Klockan är ställd på 06.00 i morgon bitti, sedan blir det raka spåret till The Fillmore. Längst fram, inget annat är det som gäller.


Brandbil!


The Fillmore! En fröjd för ögat!


Biljettluckan på The Fillmore.


Entrén till The Fillmore, biljettluckan till höger.


Tommy's Joynt


Snygg kille utanför China Town.


Julgran på Union Square.

Apocalyptica är inbjudna till spelningen i morgon. Det ryktas om att dom ska öppna för Metallica men jag vet inte. Machine Head kommer också dyka förbi en dag vad det verkar men kommer dock inte lira.

E

Tommy's Joynt

FRAMME. Eller vi har varit framme i ett par timmar. Jag ser på laptopen att klockan är halv nio hemma. Här är hon typ 23.30. Läggdags. Inne på 5:e-6:e andingen nu är man nog men läggdags är det. Långt flyg via Chicago till San Francisco. Det gick bra men satan va långtråkigt det var. Jag brukar inte ha problem med att flyga men nu var det riktigt segt. Man kanske har flygit aningen för mycket, men det gick i alla fall bra. Fan ska jag mer skriva då. Hedeby blev ombokad till ett senare plan från Chicago som dessutom blev försenat, men det gick bra. Bra. Bra-bra-bra. Trött. What else, what else..? Äh, i morrn ska vi se oss om här i storbyn. Äta mat. Trött. Vi avslutade precis kvällen på Tommy's Joynt (stället där Jason fick beskedet att han fick gigget som bassist i Metallica efter att Cliff gick bort). Många bekanta ansikten fanns där. Det blir antagligen samma visa i morrn kväll igen. På måndag är första gigget på The Fillmore. Kommer bli så jävla roligt. Nu får det nog räcka.

Lämnat Arlanda.


Trött Erik och trött Asta.


Första biran i San Francisco blev självklart en Anchor Steam.


Alfredo till vänster, jag och "MAAAAK" (Mark) från Australien.

Ja det får det.

E


Redo för San Francisco!

...eller överskriften ljuger lite för jag är inte helt klar. Packa? Det är brukar vara det sista jag gör. För övrigt är jag trött som ett as. Igår kväll höll jag på med ett skolprojekt väldigt sent, sov ca 2 timmar, gick upp för att jobba och har varit vaken sen dess. Efter jobbet åkte jag hem till min halvbrorsan för lite frulle samt flagg-workshop. Resultatet blev mycket lyckat.


Frukost hos Dackell.


Skissar upp MCS-loggan.


Placerar 30 på flaggan.


Nästan klar med MCS-loggan


Nästan klar med 30.


Nästan helt klar. Bara lite finlir kvar.


DONE. FINALLY.

Det tog nästan en hel dag att få flaggan gjord. Det återstår att se vad grabbarna tycker om det. Jag kommer för övrigt att uppdatera bloggen mer frekvent nu när jag är i USA så keep yourselves updated.

E

Metallica till Norge och Danmark!

..och i och med det kan vi utesluta ännu en Sverigespelning. Med tanke på att vi fick The Big 4 förra året känns väl inte det så konstigt heller. Den 23:e maj spelar Metallica på Vallehovin. Metallica spelade där senast 2004. Jag skulle beskriva det som en lite halvsunkig idrottsplats med slitna läktare. Om jag inte missminner mig är det bara ståplats som säljs och man har möjlighet att ställa sig på läktarna om man vill.

Det mest intressanta är spelningen den 6:e juni i Danmark, i Horsens (ca 5 mil söder om Århus). Tydligen är det nybyggd arena man kommer spela på som tidigare varit ett fängelse, kallad "Fængslet". Metallica kommer att vara det första bandet som kommer att spela på arenan.

Spelningen den 6:e juni hamnar nog på "måstelistan" den med. Oslo känns så nära att man lika gärna kan åka dit samma dag, och hem dagen efter i värsta fall. Problemet för min del är att det är i slutet av min studier så jag vet inte riktigt om jag kommer att kunna åka. Det är det värsta jag vet, att inte själv få bestämma om jag får åka eller inte.

Hur som helst, det var bara en kort uppdatering. Metallica kommer även att spela på Rock am Ring och Rock im Park, men det hade ni säkert redan koll på. Just ja, även i Nickelsdorf i Österrike. Det vore skönt om dom kunde släppa alla datum samtidigt istället för att droppa några i taget.

Jag återkommer med lite mer info inför San Francisco med! Vi åker ju på lördag! YEEEEY!

E