Hela Ride The Lightning på Orion Music + More

Orion music + more heter alltså Metallicas egna festival som kommer att vara på Bader Field, mitt i Atlantic City den 23:e och 24:e juni. Under livestreamen fick bandet frågan om festivalen kommer vara ett årligt event. Det var lite oklart på den biten, men det lär väl visa sig med tiden.


www.orionmusicandmore.com

Hela black album kommer att framföras ena dagen, den andra dagen kommer hela Ride The Lightning framföras. Återigen drog Lars upp tanken med att ta The Fillmore till en större scen och detta blir alltså resultatet. MetClubs presale börjar i morgon kl 16.00 svensk tid (rätt denna gång? 10AM EST, 07 AM PST). $125 för tvådagars pass. $225 för tvådagars ultrapass där front of stage ingår, en lounge samt viewing area m.m.

Flybiljetter Stockholm - New York ligger på runt 5000kr och uppåt. I morgon ska jag i alla fall se till att få tag i ett "ultra pass" för två dagar. Atlantic City alltså. Fan va cool, där har jag ju aldrig varit förr!

ErikOnTour på twitter

ErikOnTour på facebook

E

Orion music and more - Atlantic City 23-24 juni!

Det har varit några läckor redan.

"Metallica has invited 22+ of their favorite artists from across the music and comedy spectrum to the inaugural Orion Music + More. More than just music, the festival will also feature a lifestyle element showcasing the band's individual interests - and allowing fans to interact directly with each of the band members. More details soon!"

"Metallica will headline both nights, and play the Black Album in its entirety on one of the nights for the first time ever on US soil. Arctic Monkeys   •   Avenged Sevenfold Modest Mouse   •   The Gaslight Anthem Cage The Elephant   •   Fucked Up   •   Best Coast Hot Snakes   •   Titus Andronicus Gary Clark Jr.   •   Lucero   •   Roky Erickson The Black Angels   •   The Sword A Place to"Nu annonseras det!

E

Metallicafestival?

Enligt en kontakt är det en Metallicafestival som kommer annonseras nu. Tydligen skulle det ha stått på mobilversionens site eller motsvarande. Dom har spelat på en massa festivaler dock inte deras egna! Svar får vi om någon minut!

E

Save the date - live stream

Watch live streaming video from metallica at livestream.com

Tryck på play och vänta. Klockan är snart 20.00 så då får vi veta vad "all the fuss is about".

E

Save the date - idag kl 20.00

En liten reminder om idag bara..! Sen en liten rättelse i samma sväng. Det blir ju så klart 20.00 på kvällen, och inte 02.00 på natten som jag skrev senast. Jag räknade rätt fast åt fel håll. 11-9 = 2. Märkte det nu först eftersom att jag börjar jobba vid den här tiden och att inget var uppdaterat på metallica.com. Klantigt! Men hur som! Ikväll händer det..

Ska försöka hålla lite bättre koll på inläggskommentarerna med framöver.. :)

E

Save the date - 7:e februari


Tisdagen den 7:e februari kl 02.00

"You've seen them at festivals across the world", "But you've never seen them...", "Tune in tuesday, feb 7, 11 AM PST."

Låt spekulationerna börja. Jag förstår inte riktigt vad som ska vara så speciellt..? Den här saken dom ska göra i 3D har ju redan annonserats. Visserligen har man ju inte berättat exakt vad som ska filmas så det kanske kan vara den saken? En annan sak som det talats om länge, att Metallica ska ta Fillmore till en större arena, nåt sånt. Lars pratade ju om det på The Fillmore i december. Då var tanken att det skulle annonseras i januari. Atlantic city..? Nä, det kan ju inte vara det heller. Jag skulle kanske gissa att det är nån kombination av spelningarna i slutet av juni och 3D-inspelningen.

Med min matematik blir 11 AM PST 02.00 svensk tid. Jag antar att man lär vara uppe då.

E

Sonisphere i Polen den 10:e maj

Jag spekulerade lite för mig själv vart Metallica skulle spela den 10:e maj. Det var en lucka på 3 dagar mellan Belgrad och Paris och det hör inte till vanligheterna att Metallica har fler än 1, max 2 dagar ledigt mellan spelningar. Det blev alltså klart idag att Metallica spelar på Sonisphere Festival i Warszawa den 10:e maj 2012. Jag skulle gissa på att första benet av sommarturnén nu är klar. Eventuellt kanske det dyker upp ett till gig, men inte fler. Förköpsbiljetter finns nu via MetClub.


Sonisphere Festival

Återigen hålls festivalen på Bemowo Airport. Metallica spelade på Sonisphere Festival i Polen senast 2010 med The Big 4, det var också första och enda gången som Sonisphere varit i Polen. Nu kommer festivalen tillbaka igen.


Sonisphere Festival 2010

Jag kommer ihåg när Metallica spelade där senast. 80 000 i publiken. Det var en jäkla stämning. Jag förstår att man väljer återvända, det var ändå 2 år sedan man senast besökte Polen. Polen är ett ganska trevligt land att besöka, billigt boende, flyg, mat och dryck. Sen är väl språket som vanligt ett återkommande problem då man får räkna med att de allra felsta inte förstår engelska. Jag försökte ta mig till backstageområdet i över en timme. Lite klantig var jag visserligen som inte var bestämd och bara bad vakten att ta mig till Metallicas produktion, men det är en annan historia det.

Kommer jag att åka dit? Jag vet faktiskt inte. Av erfarenhet vet jag att festivalspelningar får standard setlist vilket gör dessa ganska tråkiga. Å andra sidan vet vi ju redan vilka 12 av de ca 18-20 låtarna är redan. Nu kan man ju faktiskt börja spekulera i om Metallica kommer att spela på fler Sonisphere Festivaler. Metallica är klar för 3 av 3 Sonispheres än så länge. Det kommer med stor sannolikhet vara en Sonisphere i Sverige i år. Jag tror inte Metallica kommer att besöka Sverige i år dock. Vi fick The Big 4 förra året. I år får vi åka till Danmark, Norge eller Finland istället.

E

Facebook och Twitter

ErikOnTour finns nu på facebook och twitter. Jag kommer knappast att twittra som en galning som många andra gör för face it: så jävla intressant är jag inte. Jag kommer att försöka få upp lite av varje på twitter mellanåt om jag är på turné eller liknande. Egentligen har jag väl tänkt att promota blogginläggen främst. SÅ om ni har twitter lägg till mig, om ni har facebook: gilla!

ErikOnTour på twitter

ErikOnTour på facebook

E