Damage ink! pt 3


Sommarens varmaste dag igår. Perfekt dag att bli tatuerad! Nja. Kanske inte. Men det skiter jag i. Bra blev det i alla fall! Som vanligt är det PJ på Fallen Angel Tattoo i Gävle som jobbat på armen. Här kommer några bilder.

Innan. Konturerna är redan satta.


PJ in action.


Ängeln klar. Lite blodig och kladig.


Sista biten.


Hemma igen, platsen på.


Lady justice. Fröken har fått lite färg bredvid sig.


Så ser det ut mellan lady justice och st.anger ängeln.


Some kind of Monster


Efter en natts sömn sitter den kvar.

E

Front pit och early entry på Ullevi!


Jag kom precis hem från jobbet och läste att MetClub gått ut med att man kommer ge arband till första fållan, den ytan som är avspärrad framme vid scenen. Om man ska lyckas ta sig ända fram till räcket så är det ett sådant armband man skall ha. Om du köpt biljett via MetClubs förköp och blivit kontaktad via mail, kommer du att få ett armband per köpt biljett. OBS att alltså inte alla som förköpt biljett får detta armband. Dessa kommer att delas ut vid Paradentrén (se bilden nedan) av MetClub staff mellan 12.00 och 18.00. Jag kan avslöja att denna "staff" består av några ur Metallica Club Scandinavias styrelse. Jag kommer nog hänga där en stund med. Jag landar kl 14 på Landvetter så då borde jag vara vid Ullevi runt 15.00.

Dörrarna öppnas kl 16.00. Efter att ni hämtat ut biljetterna ska ni bege er till sektion GHI för entré. Ni som står vid denna entré och har armband kommer att släppas in före alla andra! Bättre än så kan det inte bli! Vi får se hur jag gör under denna spelning. Jag kommer att hjälpa till med MetClub men eventuellt kanske jag också finns i publiken under gigget. Vi får se.

Karta över Ullevi.

Fan vad jag längtar! För övrigt kommer jag att sitta under nålen en del idag. Mer uppdateringar och bilder från den senare. Lite fel dag känner jag med tanke på hur fantastiskt vädret är ute, man kan ju tro att man bor i medelhavet.

E


MEET & GREET


Inte för att jag tror att nån som läser det jag skriver här har missat det, men jag skriver lite om det ändå. Mellan den 14:e juni - 28:e juni kan man anmäla sig i meet & greet-lotteriet och få chansen att träffa bandet på Ullevi i Göteborg. Bara en sådan sak gör det ju faktiskt värt att vara medlem i fanklubben. Sista dagen att anmäla sig till lotteriet är idag kl 09.00 Pacific Time, dvs så sent som 18.00 svensk tid. Om du inte är medlem i MetClub så kan du faktiskt gå med innan dess och vara med i lotteriet! Om så får ni gärna ange mig som referral, 33888. Antalet vinnare varierar mellan 10-20 ungefär. Det är lite beroende på hur många meet & greet-pass som skivbolaget vill ha tilldelat, men minst 10 är det som gäller i alla fall. Efter klockan 18.00 nån gång i morgonkväll så skickas vinnarmail ut till dom som har haft turen att vinna meet & greet. Till er som vinner säger jag grattis redan nu, det är en grym upplevelse!

Jag och James i Lissabon, Portugal 2010


Jag och James i Roskilde, Danmark 2003.

E


Snart är det helg igen!


Det är verkligen inte långt kvar nu. Det kommer att bli en riktig kanonhelg i Göteborg! Det känns lite trist att inte vara i Göteborg hela helgen. På fredagen lirar ju Iron Maiden, på lördagen spelar Gefle IF mot GAIS på gamla Ullevi, söndag: The Big 4. Min turné börjar på fredag kväll fast i Düsseldorf, Tyskland. Spelning på lördag, flyg till Göteborg på söndag för ett till gig...

FAN VA KUL DET KOMMER ATT BLI!!!!!!!

Jag blev bara tvungen! Först nu när det är så nära inpå samt att det är en spelning på hemmaplan gör att man känner sig taggad! Det är förfest på Sticky Fingers på lördagen och efterfest efter gigget på söndagen. Vi ses väl där på söndag får jag hoppas? En annan rolig sak är att gigget i Göteborg blir mitt 90:e i ordningen. Big number 90.

Jag hoppas att vädret håller i sig. Det verkar som om det kommer regn i helgen faktiskt. Det känns ju jävligt typiskt. Men om man vågar lita på prognoserna som publicerats idag så ska regnet upphöra kl 14.00 på söndagen, ganska perfekt egentligen (med tanke på omständigheterna). Men det vore ju förbannat trevligt om det fina vädret kunde hålla i sig, och förbannat typiskt om det inte gjorde det.

Grafen visar hur vädret kommer vara i Göteborg i helgen.

Jag ska skriva lite om min turnéplan sen också. Det blir som vanligt en del flyg, en del sömnlösa nätter och en del pusslande. Men det löser sig. Det gör det alltid.

E


Glad midsommar!


Glad midsommar på er! Nu är det en vecka kvar tills att första spelningen i Tyskland blir av! GRYMT! Mer om det senare.

Min systerdotter Sara är redo att dansa runt midsommarstången i Valbo, Gävle.

E

ANVIL


I vissa lägen ligger man steget efter. År efter. Det var någon vecka sedan jag såg den hyllade dokumentären "The Story of Anvil" som kom ut redan 2008. Jag förstår inte varför jag inte sett den tidigare? Den är i alla fall helt fantastisk och om du inte har sett den så se den! Jag fick nyligen hem Anvils senaste två skivor, "This is thirteen" som spelades in under dokumentären, samt nya "Juggernaut of Justice". Egentligen förstår jag inte hur Anvil kan ha varit bortglömda så länge? Det är ju bra musik liksom. Mycket låter ganska lika men riffen finns ju där, likaså gitarrsolon och feta trummor. Och skulle det vara olagligt att göra musik som låter likadant skulle väl Iron Maiden suttit inne för länge sen, inte sant? Kanske borde tillägga att jag gillar Iron Maiden.

Juggernaut of Justice och This is thirteen.

En låt som jag verkligen fastnade för var "New Orleans Voo Doo" från "Juggernaut of justice". Jag tycker den är riktigt fet och sticker ut allra mest av låtarna. Lyssna på den! Jag beställde dessa från Amazon.com eftersom att det inte går att få tag i dessa i Europa. Jag betalade ca 200SEK inkl frakt vilket jag tycker är väldigt prisvärt.

Anledningen till att jag dedikerar ett blogginlägg till Anvil är inte bara för att jag beundrar deras hängivenhet, utan för att dom faktiskt spelar ikväll på metal town i Göteborg, mellan 20:45 - 21.45. Jag ångrar bittert att jag inte skaffat mig en biljett och åkt ner nu när jag faktiskt ändå inte har så mycket jobb inbokat och dessutom har en hel del tid över.
Passa också på att se dokumentären om du nu inte redan gjort det! Här är en trailer.

Ha det.

E

Fotnot:
Juggernaut of justice kommer att släppas i Tyskland den 17:e juni och i övriga Europa den 20:e juni. Den kommer att släppas i digipak (inkl 2 bonusspår), LP på blå vinyl, standard jewel case och download.


The Big 4 på Ullevi sänds live i SVT


En rätt gammal nyhet tydligen men värt att nämna ändock! Jag visste faktiskt inte om det. SVT kommer att sända live från spelningen i Göteborg, och då inte bara Metallica utan hela gänget: Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica! Har man SVT HD kommer man kunna se allt i High Definition med 5.1 ljud.

Söndagen den 3:e juli
SVT2 kl 18.00 - 21.00
SVT1 kl 21.00 - 23.45

Live från Ullevi: The Big 4
Maratonsändning från konserten med Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallica. Kommentatorer är Per Sinding-Larsen och Linnéa Olsson.

5.1-ljud

Sänds i HD


The Big 4, Sofia, Bulgarien

E

Metallica släpper nytt album med Lou Reed!


Som jag skrev tidigare i februari nämnde Kirk något om ett nytt projekt som inte helt och hållet är Metallicaprojekt. Det blev ganska nyss officiellt vad detta innebär för något. Metallica har spelat in 10 låtar tillsammans med Rock and Roll Hall of Fame-invalde Lou Reed! Reed är känd som medlem i den inflytelserika rockgruppen The Velvet Underground såväl som genom sin solokarriär och har haft en bestående inverkan på bland annat punken och den alternativa rockscenen (saxat från wikipedia).

Det avslöjas inte när skivan väntas släppas till försäljning. Det enda som framgår är att skivan har spelats in under relativt kort tid:

"Some of you astute Bay Area residents may have picked up news of recent Lou Reed sightings in the greater San Francisco area and we have indeed been working at our home studio at HQ on and off over the last few months.  In what would be lightning speed for a Metallica related project, we recorded ten songs during this time and while at this moment we're not exactly sure when you'll hear it, we're beyond excited to share with you that the recording sessions wrapped up last week." -metalllica.com


Hetfield med Reed.

Det kommer bli mycket spännande att få höra hur detta kommer att låta!

E

A break... in NYCDet var ett tag sedan jag skrev något. Correction. Ett bra tag sedan jag skrev något. Jag har liksom inte orkat. Jag har haft relativt mycket i skolan, jobb samt att jag mitt i allt, aningen oväntat fick gå om väktarutbildningen. Det är väl i kort vad jag ägnat min tid åt.

Det har väl egentligen inte hänt allt för mycket på Metallicafronten heller för den delen. Några nya gig. Indien! Wow. Det kan bli intressant. Yankee stadium i New York. Det vore väldigt coolt att åka dit. Vanliga band får inte spela på Yankee Stadium utan vidare. Eminem och Jay Z är de enda artisterna som uppträtt där (med gästinspel av Kanye West, Beyoncé, Nicki Minaj och 50 cent). Nu är det dags för The Big 4. Jag kollade upp lite fort vad det kan kosta att flyga dit ett par dagar. Det billigaste flyget jag kunde hitta var för 4700kr typ. Frågan är om det är värt det för en spelning. Sen hörde jag nåt om att man får vara beredd att hosta upp närmare 280$ om man vill ha biljett till front-sektionen på golvet. Men det är just för att det är så speciellt som det kostar. Det vore ju väldigt roligt men det är ytterst tveksamt.

Hur som helst är jag nu klar med studierna för denna termin. Jag ska jobba hela sommaren. Flygbiljetterna är bokade för Big 4-turnén. Det är den semestern jag kommer att ha i sommar. Men det kommer bli jävligt GÖTT som man säger i GÖTEBORG.

Dock har jag faktiskt precis fått mig ett rejält break ändå, i New York City. Jag följde med min mor och hennes man dit i en vecka. Lägenhet på 42:a gatan, 50:e våningen, otrolig utsikt. Jag betalade bara för min flygbiljett. Det blev istället så att jag fick ställa upp som guide då jag varit där 2 ggr innan, och vara den som pratade då min engelska är bra mycket bättre än både min mor och hennes mans någonsin kommer att bli.

Central Park, New York


Utsikten från lägenheten. Under dagtid kunde man se firhetsgudinnan.


Grand Central Station, New York


Times Square, New York


Top of the rock, New York
Södra Manhattan i bakgrunden med Empire State Building.

Vi gjorde allt möjlgt: Rockafeller Center, Central Park, Frihetsgudinnan, Wall street, Brooklyn bridge, en båttur, shopping, restauranger. Jag hann även med att träffa mina vänner Louis, Ron och Lauren vilket var riktigt roligt.

Vi får se om jag orkar hålla bloggen lite mer uppdaterad from nu. Om inte annat kommer jag att försöka blogga en del under turnén.

Over and out.

E