Metallica firar 30 år med spelningar på The Fillmore i San Francisco!


Det var om just detta jag nämnde i ett tidigare inlägg. Jag håller på att kolla på flygbiljetter nu och det verkar onekligen som om det får bli en vecka, 10 dagar i San Francisco i december! FAN VA ROLIGT! Ok, åter till nyheten.

Metallica har precis annonserat att man kommer att göra 4 st trettioårsjubileumsspelningar i San Francisco på det anrika The Fillmore! Endast för medlemmar av fanklubben! Biljetter till dessa fyra gig kommer att kosta ca 20$, och då menar jag inte per spelning utan för samtliga spelningar! Problemet i det hela är dock att kunna köpa biljetter. Eftersom att dessa spelningar är så exklusiva, samt att The Fillmore endast tar 1199 personer (vid en standardkonsert, vad det nu innebär), kommer möjligheten till att köpa biljetter att lottas ut via MetClub. Det finns inte en chans i världen att jag kommer att missa detta dock. Gå till MetClubs hemsida för mer information och för att gå med i lotteriet.
12/5/2011 San Francisco, CA The Fillmore
12/7/2011 San Francisco, CA The Fillmore
12/9/2011 San Francisco, CA The Fillmore
12/10/2011 San Francisco, CA The Fillmore
  • 2011-12-05 San Francisco, CA, The Fillmore
  • 2011-12-07 San Francisco, CA, The Fillmore
  • 2011-12-09 San Francisco, CA, The Fillmore
  • 2011-12-10 San Francisco, CA, The Fillmore
"Thirty years of Metallica... can you believe it? We think it's cause for a major celebration! You've been asking for a while now "just what the hell are you going to do to mark 30 years as a band?" closely followed by "why don't we have more exclusive shows for Fan Club members?" We've heard you loud and clear and are beyond psyched to announce that the week of December 5, 2011 will be a full on Metallica week in the Bay Area, more specifically we will be playing four shows for Met Club members only at the historic Fillmore in San Francisco on December 5, 7, 9, and 10 to celebrate our 30th anniversary. These unique shows will include special guests and events, rare songs, varied set lists, odds and ends, and all the nutty stuff you expect from Metallica... fun for the entire family! Come to the Bay Area and spend the week with us to not only close out 2011 out with a bang, but to celebrate over three decades worth of craziness."James på The Fillmore 2003.


Metallica på The Fillmore 2003.

Metallica har spelat på The Fillmore 4 gånger tidigare, närmare bestämt de 4 första riktiga spelningarna med Robert Trujillo 2003. I december verkar det som om att det kommer att bli något liknande som då. Bandet är för närvarande hemma i bay area för att repa inför dessa gig. Det jag har hört är att man efter spelningarna i Kanada åkte hem för att i 2 månader (!) prova nytt ljus, pyro, scen, ALLT! Om jag inte missuppfattat det hela kommer dessa spelningar i viss omfattning att motsvara det som Pink Floyd gjorde med The Wall. Det finns inget som kan få mig att inte åka på dessa spelningar, INGET.

Billigaste flygbiljetten jag hittade till SF kostar 5930kr med BA. Flygbiljetten med SAS kostar 6743kr. San Francisco, here I come!

E

Metallica på Spotify


Tror ni jag blev lite förvånad över att se några Metallicalåtar på Spotify som faktiskt inte halvdåliga covers av andra band? Metallica finns nu med på Spotify! Det är inte så att hela bandets katalog ligger på Spotify, snarare tvärtom. Det som finns är låtarna som är med på All Nightmare Long EP:n, covern av Ecstasy of Gold och We Did It Again (med Ja Rule och Swizz Beatz). Om det fortsätter såhär kan det kanske vara värt att bli premiumkund hos Spotify..?

Metallica finns på Spotify!

E

Metallica Monopol


Hämtade ut detta på posten idag. Några pilsner och monopol någon? :-)

Monopoly Metallica

Monopoly Metallica

E

Loutallica


Inte för att följer Ross Halfins blogg allt för ofta men nu råkade jag faktiskt snubbla över en del intressanta bilder på Metallica med Lou Reed. Om jag förstått det hela rätt har Metallica stannat kvar i Europa ett par dagar efter sista gigget i Amneville den 9:e. För ungefär 10 timmar sedan lämnade Lars London för ett nytt gig i Halifax, Kanada. Fotosessionen med Ross Halfin antar jag måste ägt rum i London igår.

Ross skriver: '"Loutallica". I kid you not!!! Spent this afternoon shooting Metallica and Lou Reed. Lou, who I was expecting to be a nightmare, was completely professional. He just got on with it - got loads done. He even signed LPs etc for filthy Kazuzo and General Norieiga.'Foto: Ross Halfin

För övrigt kikade jag precis in på Lou Reeds hemsida där det står att Metallica och Lou Reed även hade en fotosession i Göteborg i samband med spelningen den 3:e juli. Då var det dock den holländske musik- och filmregssören/fotografen Anton Corbijn som höll i kameran. Lars och Anton har sedan en lång tid tillbaka haft kontakt med varandra. Se detta klipp på youtube. Jag har nåt minne av att Anton hade något att göra med Lars deltagande i filmen Hemingway and Gellhorn med bla Nicole Kidman. Jag försökte googla det lite fort men fick inte fram nåt konkret.

James pratade lite om projektet med Lou Reed i Amneville där man hade sista spelningen i Europa med The Big 4. Han förklarade det hela som "Metallica med Reeds texter". Tydligen har Reed skrivit musik till en film, teater eller motsvarande (jag minns inte riktigt). Reed ville då ha lite mer heavy music och där började samarbetet med Metallica. Hetfield älskar Reeds texter och förklarar texterna som mörka och tunga. Det kommer bli väldigt intressant att höra detta material när det väl kommer.

Jag har inte orkat skriva något om dom sista Big 4-giggen men det kommer!

E

Hemma i verkligheten igen...


Då var Big 4 turnén över i Europa. Ett sista gig blir på yankee stadium den 14:e september i New York, men som en i crewet sa, "it's just another wank". Därav står jag över yankee stadum. Det blir för mycket pengar för en spelning. Sydamerika, Indien? Om man kan komma undan billigt för att ta sig till Indien så kanske jag drar, annars får det nog också vara. Jag tänker spara mina pengar, och då menar jag verkligen spara. Jag kommer komma in på det vid nåt senare inlägg tror jag.

Ok, hur som helst är jag hemma i verkligheten igen! Trött? Pigg? Jag vet faktiskt inte. Trött är väl något jag borde vara, eller slut snarare. I fredags var jag Stevenage för Sonisphere, lördags i Amneville för Sonisphere, söndagkväll landade jag på Skavsta, på svensk mark igen. Med tanke på det tighta schemat över helgen har jag inte riktigt hunnit eller haft tid att skriva något. Jag laddade upp nåt på MCS-twittern men inte så mycket mer. I kombination med detta är jag typ sjuk, eller håller på att bli sjuk, eller känner mig lite förkyld. Pick one. Jag tänkte skriva lite om båda giggen mer utförligt vid ett senare tillfälle. Jag såg mitt jobbschema när jag kom hem... om jag säger så här, jag får verkligen känna på verkligheten igen. Det jag vill säga med det är att jag inte vet om jag har tid att skriva så mycket i morgon heller. Ska upp och jobba i natt, lägga mig runt 11 i morgon bitti, jobba igen vid 19, hemma igen vid 07.30 på onsdag morgon. VERKLIGHETEN SUGER VERKLIGEN.

Asta och jag till höger står och kollar på Anthrax. Thomas BredahlMichael Poulsen från Volbeat i mitten.
Foto: Olda Opustil


Filip, Dennis och jag på scenen i Gelsenkirschen.
Foto: Dennis Aspeele


Inne i kyrkan, katedralen, whatever i Milano. Sjukt häftig.

En kort anekdot från Milano. Typ en kvart innan Metallica skulle gå på i Milano så var jag på väg tillbaka till Metallicas production för att hämta filmkameran. Jag skulle filma från scenen. Det jag märker är att mina shorts åker ner hela tiden. Det visar sig min knapp i midjan på shortsen lossnat. Hur fan hinner man fixa en sån sak då?! Som tur är träffar jag på Bean som jobbar i wardrobe, som har nål och tråd och knapp! Så typ 5-10 minuter innan står jag i all iver och syr på en ny knapp på mina shorts. Jag är inte jättebra på att sy men jag slapp iaf tappa shortsen inför 30 tusen italienska Metallicafans.

Keep yourself updated. God natt.

E

The Big 4: Milano


Efter att ha spenderat några dagar i Italien så förvånar det mig faktiskt inte alls att Berlusconi är president, det känns faktiskt helt självklart. Allt går långsamt, ingen vidare service, folk är dåliga på engelska, korruption. Bästa passet på spelningen igår hade varit en Hells Angels-väst. Dom gick och ställde sig mellan räcket och scenen, ingen stoppade dom. Vakterna hade MC-västar där det stod "security" på. Till och med på McD går det långsamt! Om man frågar 3 personer något, helt oberoende av varandra så kan jag lova att man får 3 olika svar. IRRITERANDE. Dock är det fint i Milano om något.

Asta vid kön natten mot igår. Folk tältade och drack öl.


Området och scenen. En stor parkering eller motsvarande. Varmt!


Kön vid insläpp.


Det var en bit att ta sig från ingången till scenen.


Otto och Asta. Jonas i bakgrunden.


Paula, Asta, Roger och Oskar vid räcket!


Publiken innan Anthrax.


Slayer!


Bra bootleggers. 13 New York NY Hotell packages. Stolpskott.

Tyvärr blev det inga bilder på Metallica denna gång. Jag stod och filmade vid sidan av scenen och då finns det sällan lägen för foton. För övrigt var dagen igår sjukt varm. Folks svimmade just därav. Jag skaffade mig en riktigt snygg t-shirt bränna. Vad mer finns det att nämna? Ross Halfin hälsade på mig i förbifarten vilket kändes lite roligt. Just ja! Scott Ian hade flygit in för att spela med Anthrax igår. Han sa tydligen under gigget att det var enda Big 4-spelningen han skulle delta i. Vi får väl se.

För övrigt så fick jag höra något väldigt intressant om kommande spelningar i höst men tyvärr är det inget jag får avslöja här... :)

Hörs!

E


Milano


32 grader varmt! Det känns dumt att klaga. Milano är rätt fint av det jag sett so far. Men jäklar vad märkesaffärer det finns överallt. Dolce & Gabbanna kommer man inte ifrån hur mycket man än försöker, det finns fan en butik vart man än vänder sig. Jag, Asta, Otto och Jonas har knallat runt lite idag, varit inne i lite butiker och så. Asta gjorde ett skapligt inköp på Louis Vuitton. Vi är tillbaka på hotellrummet nu igen för att ta det lite chill innan vi ska iväg och käka och sedan dra på en förfest som italienska fanklubben "Zona Metallica" anordnar.

Otto, Jag och Jonas i en park i närheten.


En stor firre i ån.


Samma park.


Nånting ganska fint mitt i stan.


Zlatan Ibrahimovic! Som hittat. Matchtröjan kostade bara 105€...


Stor kyrka eller motsvarande mitt i centrala Milano.

Internet dog precis i bloggandet, mina 3 timmars WIFI tog slut. Jag stack ner till receptionen för att köpa lite mer och fick bekräftat ännu en gång att dom fan inte är snabba alls i Italien. Well, well. Ciao.

E

The Big 4: Göteborg (90:e konserten i ordningen!)


Det blev ett litet jubileum igår. Att kalla 90 för litet kanske känns lite fel men faktum är att det finns dom som är en bra bit över 100 konserter. Inte för att det har nån betydelse men det är roligt att försöka hålla räkningen. Förresten så sitter jag på hotellrummet i Milano. Asta vill sova, jag tänkte blogga lite. Nästa spelning är på onsdag dvs att dom kommande dagarna blir lite semster, riktig semester då man faktiskt får sova och slipper stressa!

Hur som helst, vi kanske ska börja med söndag morgon. Vi kom väl i säng runt 03.30, fick sova 3 timmar innan det var dags att bege sig till flygplatsen. Första flyget försenat. Andra flyget försenat. Air Berlin. Men i slutändan blev det bara 30 minuter. Äh, vi kom i alla fall fram till Ullevi vid 15.00.

Ärligt talat orkar jag inte skriva ner allt. Det var en sån bra dag med mycket som hände att jag inte ens kan få med allt. Så jävla roligt var det. Äntligen på hemmaplan, fint väder, mycket folk, många vänner. Fan va roligt! Allt sändes även live i SVT. Jag jobbade inte hela spelningen utan var bara med på meet & greet denna gång. Under gigget tog jag mig fram till räcket med dom andra och det hade en klockren kväll. Först gjorde jag ett tappert försök att ta mig in i mitten-mitten men det var fan för jobbigt. För övrigt fick jag en trumpinne av Lars - kändes väldigt otippat.

Såg Ed Force One på Landvetter, dock inte Iron Maiden.


Meet & Greet. Bilden snodd av Emil Holmgren som var en av vinnarna (inte med i bild).


Mycket folk på Ullevi.


ÖS! Stefan, Asta, Dino, jag och Robert.


Jag glömde fråga vad det här var om egentligen.


Setlistan och trumpinnen.

Jag kanske skriver ner lite mer utförligt när jag är hemma igen efter turnén. Det kan vara lite svårt att sammanfatta en dag bara sådär.. sen att klockan är 01.05 och man är lite småtrött gör ju inte saken bättre.

Läggdags!

E

The Big 4: Gelsenkirschen


Jag hinner väl egentligen inte skriva mycket mer än att det var riktigt jävla bra!! What else. Jag tycker väl inte om Tyskar så mycket.. Ehm. Läggdags är det verkligen, ska snart flyga till Göteborg för ännu en Big 4-spelning.. men fan va bra det var alltså! Här kommer några bilder.

Veltins Arena


Nytt merch. Räknar med att det är svenska flaggan i Göteborg :)


Charlotte, Asta, Otto & José längst fram!


Glidaren själv med Megadeth i bakgrund.


Kerry King, Slayer framför publiken! Bra drag!


Kerry King, Tom Araya, Slayer


Slayer


Setlist från gigget! Så jäklar bra! Long way to the top är tillbaka och seek "utbytt".


METALLICA


The Big 4 (utan Slayer) kör Helpless!!

God natt!
E

Framme i Düsseldorf


Jag och Asta kom fram sent igår. Kom i säng runt 02.00. Det tog fan 5 timmar från Gävle till Nyköping (Skavsta). Tack för det Stockholms rusningstrafik med ombyggen. Bygg den där jävla förbifarten så man slipper den där jävla skiten. Bygg den nu! Helst i förrgår! Sen ogillar jag Ryan Air. Men det är billigt.. Düsseldorf är väl ingen fröjd för ögat direkt. Vi har väl inte sett så mycket än iofs och vi kommer nog inte hinna med att se så mycket mer heller. Vi ska snart iväg till tågstationen och ta tåget till Gelsenkirschen och första Big 4-konserten! Mulet väder, inget regn. Helt ok. Jag lägger antagligen upp lite bilder ikväll efter gigget.

Tänkte ägna några rader åt min kära bil som nu kommer bli skrotad. "THE BIL" har varit med länge, länge. Jag blev påkörd i vintras och försäkringsbolaget (som för övrigt är stolpskott: IF) vill lösa in den.. för 10 000! Kom igen för faan..

RIP THE BIL
E