MCS t-shirt och plektrum


Det är väl ingen nyhet att Metallica Club Scandinavia brukar trycka upp en t-shirt årligen. Det är heller ingen nyhet att vi börjat sälja t-shirten och hur den ser ut. Temat är att bandet fyller 30 år, puppets 25 år och svarta plattan 20 år.

MCS t-shirt 2011

Det händer att MCS även trycker upp promotion plektrum. Än så länge har vi på 2000-talet tryckt 2 olika MCS plektrum och i år har vi bestämt oss för att trycka upp ännu ett plektrum. Självklart kommer detta plektrum vara strikt limiterad. Vi får se om vi kanske kör nån tävling eller bara väljer att ge ut några på festerna i Göteborg i samband med The Big 4 spelningen. Jag har tagit mig friheten att visa hur plektrumet är tänkt att se ut.

MCS pick 2011

Tanken med The Big 2 är att MCS och Ullevi är Sveriges två stora. En rätt cool idé och det kommer bli kul att se hur dessa kommer att se ut i verkligeheten.

Nu har jag varit duktig och bloggat två dagar! Det är fredag, snart är det helg! Vi får se om jag kommer på nåt kul att skriva om i helgen. Ciao.

E


Damage ink!


Jag har inte riktigt prioritera bloggen nåt den senaste tiden. Som sagt har jag en del att göra i plugget och hela helgen har jag varit sjuk. Jag har nog kunnat blogga bra mycket mer om allt möjligt.

Metallica.com, Metontour.com och MetClub.com blir till en site. Från 25:e till 28:e kommer siterna vara nere just därför. Jag bloggade för ett tag sedan om att jag var med och testade nya siten en del och den ser bra ut. Jag hör väl kanske till dom som tycker att det är rätt skönt att ha separata sidor, jag menar, metontour's styrka är ju att den stått separat. Men jag vet inte, dom kanske löser det bra ändå.

Jag läste precis på metallica.com att det hade gått nåt rykte om att man kommer spela in en live konsert i 3D. Man bekräftade bara att det var ett rykte och inget annat även om bandet tycker att 3D är jävligt cool. Jag undrar hur det skulle vara att se en konsert i 3D, det kanske sticker ut ett gitarrhuvud eller trumpinne ur bilden.

Det senaste som hänt mig hände igår när jag var in till Pj på Fallen Angel Tattoo för att köra vidare på armen. Det blev bara en del konturer för det var ganska sent samt att jag behövde komma i säng i god tid. Jag tror det kommer bli bra dock! Här är några bilder.

Där fick den sitta.


Några drag med tuschpennan.


Det fick bli nog för denna gång.


Denna morgon. Det ligger en banderoll bredvid där som inte syns heller.

Men det är bra jäkla drygt att tatuera sig. Jag är så leds på det men jag kan ändå inte sluta. Jag kommer nog aldrig sluta. Jag ska antagligen in och köra lite nästa vecka igen så då kommer jag med fler bilder.

Nu ska jag sova nån timme innan jag ska in till högskolan.

E


Tidig tisdag


God morgon. Eller jag har egentligen varit uppe några timmar redan, jag ska faktiskt lägga mig en stund nu innan jag ska in till högskolan. Tänkte bara passa på att tacka Hanna Hellquist på morgonpasset i P3 för en fantastisk berättelse om hur hon och hennes familj satt på en restaurang i Karlstad (om jag inte missminner mig) där allt slutade med att hon skriker och uppmanar alla att släppa sina bestick och gå där ifrån. Helt fantastiskt, jag höll på att bryta ihop i bilen på vägen hem från jobbet.

Annars då? Nåt nytt på tallica-fronten? Nja. Jag kan säga lite om Club Scandinavia istället. Årets t-shirt är klar för tryck. Vi kommer nog kunna börja sälja den inom kort. Det ska bli kul att se hur den gör sig. Sedan kommer vi dessutom trycka upp några promo-plektrum i begränsad upplaga som verkar bli jävligt cool.

Jag har fortfarande inte bokat några flygbiljetter för Big 4-turnén men jag måste sätta mig ner snart och börja leta och planera känner jag.

Brynäs torskade igår mot Färjestad. Suck. Det speglade inte matchen men man måste ha marignalerna på sin sida och det hade inte Brynäs. Jag antar att det är det som skiljer serietvåan från seriesjuan. Det blir jävligt tungt nu.

Aja, det var bara ett kort inlägg, fortfarande inget av vikt direkt. På återseende.

E

Jo, jag lever!


..och det skriver jag inte för att jag på något sätt befinner mig i Japan, utan snarare tvärt om är jag hemma i Gävle, och har så varit. Och hungrig är jag å! Hur som helst har jag inte skrivit så mycket på senaste tiden. Det beror på en kombination av olika saker. Jag fick nya arbetstider vilket gör att jag börjar jobba mitt i natten och det i kombination med studier och annat har gjort att jag inte riktigt prioriterat bloggen.

Jag hade tänkt att ägna ett helt inlägg åt att dissa ticnet för deras återigen fuckup. Det är helt sagolikt hur man kan vara så himla kass! Nu ska jag inte börja för då kan det sluta med halv bok och en sömnlös natt. What else, what else? Jo, jag sitter och funderar på vilka gig jag ska åka på i sommar. Jag är också väldigt nyfiken på vad som planeras utöver sommarens Big 4-gig. Jag är rätt säker på att jag i alla fall ska till Gelsenkirchen, Göteborg och Milano. Jag tvekar på de två sonisphere-spelningarna.

New York, New York i början på juni. Det är också något jag funderar på. 7 dagar. Detta är inte Metallica-relaterat. Min mor och hennes man har hyrt en lägenhet och undrade om jag var intresserad av att följa med. Gratis boende i New York tackar man ju inte så lätt nej till. Jag älskar ju USA så jag ska nog boka en flygbiljett men först måste jag kolla upp så jag inte har nån tenta den veckan, vilket jag känner på mig att jag nog har.

Annars har jag rätt mycket att göra i skolan. Jag har haft en vit helg vilket verkligen var behövligt. Jag har varit ute och gått lite, och löpt. Det var också verkligen behövligt. Jag har åkt skidor, jag har köpt Magners från bolaget och jag har följt Brynäs i hockeyslutspelet. En massa andra saker har jag nog också hunnit med.

Bild från senaste klassfesten. Notera dom röda muggarna :)


Nä, det var nog allt jag hade på att bjuda på denna gång. Jag ska försöka få ihop lite mer vettiga blogginlägg framöver. God natt och sov gott. Who speaks swedish anyway? ...swedes.

E


Förköpsbiljetterna sålde slut


...igår kväll runt 22 tror jag, gick det längre inte att förköpa biljetter. Jag ogillar verkligen ticketmaster (ticnet). Dom är experter på att fucka upp saker totalt. I det här fallet var det inte direkt någons fel att förköpsbiljetterna tog slut, men den del strul i vanlig ordning var det innan allt fungerade som det skulle. Några kunde inte boka biljetter alls, för vissa kunde man bara välja sittplatser, för någon stod det att förbokningskoden inte fungerade m.m. Det verkar dock som att dom flesta kunde boka biljetter som vanligt runt 10-snåret, ungefär en timme efter utsatt tid. Bra där. Undrar hur det kommer att fungera för allmänheten på måndag.

Det finns hur många historier som helst när det gäller ticnet och fuckups. På förköpet till Stadion kunde man köpa 30 biljetter per person! Dom biljetterna sålde slut direkt och efter nån timme var de första uppe på blocket för sjuka ockerpriser. Jag blir så less på sånt, det är fan det värsta jag vet. När jag skulle köpa biljetter till Metallicas 2 gig på madison square guarden i New York så gick det inte att genomföra betalningen om man valde Sverige som bostadsland. BARA Sverige. Helt jävla sjuk. Jag pratade med deras dumma jävla amerikanska support med som bara snackade skit. En bok med standardsvar var det enda dom kunde ge. Stolpskott. Det gjorde att dom flesta svenskar blev utan biljett till första gigget. Så jävla kass. Som sagt finns det så många historier om hur jävla kass ticketmaster är att jag skulle kunna skriva en roman. Ticnets alla fuckups leder ju till att dom riktiga fansen bilr utan biljett och måste köpa på svarta marknaden. Så jävla ILLA. Jag blir så arg ju mer jag tänker på det.

Jag trodde inte att förköpsbiljetterna skulle sälja slut. Det handlar väl totalt om runt 60-65000 platser på Ullevi var av 20-25000 är ståplats. Jag antar att det är en viss procent av dessa som går till förköp. En stor anledning till att biljetterna faktiskt tog slut igår kväll var nog Megadeths förtjänst. Om man har förköp genom Metallicas fanklubb har man en personlig kod som ger en tillgång till att köpa max 4 biljetter. Är man medlem i Megadeths fanklubb fick man en generell kod som alla kunde använda. Det registrerade på IP numret att man köpt biljetter, men det hindrar ju ingen annan från att köpa ytterliggare 4 biljetter. Jag fick tag i detta och rekommenderade så klart vänner att köpa som var intresserade av att se Metallica i sommar. Jag tror att detta är en väldigt stor anledning till att förköpsbiljetterna inte längre går att köpa.

Mustaine med Hetfield '82
Dave Mustaines Cyber Army en bidragande orsak till att förköpsbiljetterna tog slut?

Nu ska jag lägga mig och sova nån timme innan jag ska in på föreläsning på Högskolan i Gävle. Helgen kommer jag spendera i Söderhamn. That's it.

E


METALLICA TILL SVERIGE I SOMMAR!


ÄNTLIGEN ETT RÄTT! Metallica med resten av gänget i The Big 4, Slayer, Megadeth och Anthrax, kommer till Göteborg den 3:e juli i sommar. Dom kommer att spela på Ullevi 2 dagar efter Iron Maiden. Gratulerar Göteborg, det lär bli årets fetaste helg!! Biljetterna släpps till allmänheten på måndag kl 09.30. Förköp via MetClub blir i morgon kl 09.00 och varar till den 4:e kl 09.00. Max 4 biljetter per medlem.


Gå med i MetClub om ni inte redan är medlem. Det kommer det att vara värt. Om ni har några frågor om Metallicas fanklubb, MetClub, kommentera detta inlägg. Ni kan referera till mig om ni går med. Mitt medlemsnummer är #33888.

The Big 4 turnén
  • 2011-07-02, Gelschenkirchen, Tyskland
  • 2011-07-03, Göteborg (Ullevi), Sverige
  • 2011-07-06, Milano, Italien
  • 2011-07-08, Stevenage, England
  • 2011-07-09, Amneville, Frankrike

Vi ses på Ullevi i sommar!!

E


Allt pekar mot Sverige


"09.45 idag så droppar jag en konsertnyhet.. och den är faktiskt riktigt fläskig!", Bollnäs-Martin på Bandit.

Skulle han kläcka ur sig något i stil med "Limp Bizkit till Sverige" blir jag galen. Nu har jag jagat upp mig så pass mycket att jag inte kan se att det skulle kunna vara nåt annat än The Big 4. Jag var in på TMCC och kollade in turné-sektionen på forumet där jag såg att någon hade postat detta:

"I have from a very very reliable source! That the last big 4 will be in Sweden! Problay the day after Germany! Any other shows added will be Metallica shows!! So no Spain etc!! Also there will be more shows next year including US shows! East coast etc!!!"

samt detta:

"no i don't know city or venue! The person who told me this, is in one of the bands playing!!"

Inte för att jag tar sådant som postas på forum på allt för stort allvar men det finns faktiskt många användare på TMCC som besitter mycket information. Användaren som postade detta kommer från Storbritannien och det var också därifrån jag fick informationen om att The Big 4 eventuellt är påväg mot Stockholm. Nu tror jag dock mer på Göteborg och Ullevi den 3:e juli.

Nä, jag undrar om jag inte ska lägga mig och blunda en stund. Jag har ju faktiskt jobbat sedan 03.00. När klockan ringer vid 09.40 hoppas jag på goda nyheter.

E


Stockholm eller... GÖTEBORG?


Det är lika bra att smida medan järnet är varmt, inte sant? Det dök upp ett nytt rykte som enligt källa går att spåra till live nation. Den 3:e juli på Ullevi i Göteborg. Samma helg som Iron Maiden (fredagen den 1:a juli). Vilken jävla kanonhelg det blir i Göteborg om detta stämmer. Helt galet. Det var 7 år sedan Metallica lirade i Göteborg. Metallica brukar ofta variera städer så nu när det inte blev Sonisphere i Stockholm känns detta absolut rimligt.

Bandit ska ha släppa en stor konsertnyhet i morgon kl 09.45. Jag vet, jag vet, jag vet. Senast dom skulle släppa en stor konsertnyhet var det Foo Fighters och för mig är inte det någon jättenyhet direkt. Jag känner att jag ändå måste höra vad det är för konsertnyhet dom snackar om. Metallica.com brukar ju faktiskt också släppa europadatum runt 09-10 snåret på dygnet så vem vet..? Kanske..?

Kommer The Big 4 till Ullevi den 3:e juli?
Foto: Niclas Swanlund, MetOnTour.com

Spännande!

E

Ett väldigt intressant rykte


METALLICA. SLAYER. MEGADETH. ANTHRAX. THE BIG 4.
Så klart. Den här gången tänker jag inte vara lika kaxig som förra gången jag skrev om The Big 4 och Sonisphere. Jag har hört en del rykten om Rock Werchter, Rock Am Ring, Rock Im Park och ytterliggare ett gig i Frankrike. Med tanke på datum, att det är festivaler osv gör att det känns orimligt. Det var väldigt väldigt lösa rykten oavsett spekulationer så därför kan man avfärda dessa.

Ett annat rykte som kvarstår är Helsingfors, men så klart inte på Sonisphere. Man kan ju anta att en Big 4 borde hamna i något av de nordiska länderna, frågan är då vilket. Det som min källa i det här fallet har sagt är att första europaspelningen för Big 4-turnén var tänkt att bli i Helsingfors. Dock var det samma källa som påstod att det skulle bli den 2:a juli på Sonisphere. Det kan ju ha varit så att man pratat om Sonisphere i samma veva men att det av någon anledning passade bättre i Gelschenkirschen just då. Jag vet inte hur man ska betrakta detta rykte men det finns i alla fall ett hopp om ett nordiskt besök.

Det mest intressanta ryktet
hörde jag för några minuter sedan och det är egentligen därför jag bloggar nu. Det pratas om Stockholm och The Big 4 igen. Inte på Sonisphere eller någon annan festival utan en separat Big 4-spelning. Jag har till och med hört att det kan inträffa mellan spelningen i Gelschenkirchen den 2:a juli och Milano den 6:e juli. Hur säker är denna källa då? Jag vågar inte sia. Personen i fråga har haft rätt förut men jag tänker som sagt verkligen inte ta ut något i förskott denna gång.

The Big 4 till Stockholm i sommar? Än verkar det finnas hopp.

Håll tummarna!

E

MTV Awards


Hade en väldigt kreativ morgon på en skit-tråkig föreläsning. Jag började kika på några youtube-klipp från olika MTV event som Metallica deltagit i. Här är resultatet:

Lars och James presenterar ett Billboard-award som går till Backstreet Boys. Ganska roligt.


MTV Video Awards 1996, 2 pac och Snoop presenterar awardet för bästa Hårdrocksvideo.


MTV Video music awards från 1992, bästa rock/metal videon.


En personlig favorit. Bandet skulle köra King Nothing på MTV Music Awards 96 men ändrades i sista minut...

E