Hemma igen..

..what the hell was that??

Hemma igen. Jag sitter och ler lite för mig själv i min etta på 45kvm. Jag vet ärligt talat inte om jag hunnit smälta spelningen i Oslo än. Eller. Det har jag nog inte. Jag ska dela upp Oslo-resan i flera blogginlägg tror jag, dels för att kunna smälta det som hände och dels för att jag inte riktigt har tid att blogga. Jag ska på kryssning nu snart med min klass på Högskolan som en sorts avslutning.

Oslo var helt otroligt bra. Fantastiskt väder, trevliga människor och grym publik. Jag håller helt klart den här spelningen högst av de 5 jag varit på i år. Nästa spelning för mig blir i Horsens, sen Atlantic City. Jag tror nog jag far till Nordamerika på 3D-inspelningen också.


I solen, fast egentligen var det väl skuggan vi var ute efter. Jag blev solbränd.


Gänget innan. Alla med snake pit pass.


Valle Hovin..

Det får räcka så för stunden tror jag. Jag återkommer senare med en bättre redogöresle över hur Oslo var. Nu måste jag slänga mig in i duschen.

E


Framme i Oslo

Idag är det dags för spelning igen! Jag, Markus och Sara står i entrén på Anker Hostel och väntar in Viktor som snart borde vara här. Så jävla hungriga är vi. Vädret i Oslo är helt otroligt. Man skulle ha tagit med sig shorts, det kunde man inte tro om landet till väst.

Igår blev det fest.. med råge. Vi började på vandrarhemmet innan det bar av mot Hard Rock Café. Men dra åt helvete vad dyrt det är där alltså. Som tur är började norskarna bjuda på öl och Christoffer på sprit! Annars är det rätt lugnt idag. Som sagt, snart dags för mat sedan bär det av mot Valle Hovin.


Förfest


På Hard Rock Café


Eh...


Trött markus.


Hedeby <3 Stoffe

Nu kom Viktor precis. Dags för mat!

Återkommer med ett inlägg på tåget i morgon nån stans i Sverige. Tåget går typ 07.30 så det kommer nog bli en seg dag i morgon. Jag är väl i Gävle runt 16....

E

På tåget till Oslo

I skrivande stunder sitter jag och Hedeby på tåget från Stockholm till Oslo. Internet går upp och ner hela tiden så det blir spännande att se hur lång tid det kommer att ta innan det här inlägget verkligen kommer upp på bloggen. Min dag började i alla fall redan kl 04.30. Eller efter lite snooze, 04.50. Två plattor öl hade jag inhandlat som jag släpade med mig till tågstationen. Det gör jag inte om igen. 16kg öl att släpa på i en kvart-tjugo är ingen höjdare. Jag orkade knappt lyfta armarna på tåget från Gävle till Stockholm. Det är därför jag först nu skriver något.


Två lådor öl och Mathias coop-påse.


Bloggar!

Det kommer bli kul med turné igen. Fast jag vet inte om man kan kalla en spelning för turné? Jag har tyvärr varken tid eller råd att göra mer spelningar. Oslo är ju så pass nära att man bara kan svänga förbi. Men jag har så jävla fullt upp med examensarbete och andra fritidssysslor att jag egentligen inte borde åka till Oslo ens. Å andra sidan finns det väl inte på världskartan att jag missar en Metallicaspelning som bara är nästgårds.

SNAKE PIT
Ja, det är väl ett ganska hett ämne, eller? Jag fick faktiskt ett samtal från.. nu kommer jag inte ihåg namnet, men från jämtland i alla fall. Någon som följt bloggen och undrade lite om snake pit-passen. Jag säger väl som jag brukar, att oftast så fylls inte snake piten helt utan fylls på eftersom. Om jag lyckas få tag på några extra så blir det på samma dag som spelningen, men det finns ingen garanti alls för det. Jag kan inte lova något. Sedan är min lista rätt lång på namn som jag måste försöka prioritera i sådana fall.


Snygg-Hedeby

Snart är det väl dags för första ölen tror jag. Ikväll är det förfest på Hard Rock Café i Oslo. Det ligger på Karl Johan, inte svårt att hitta. MEN, vi tänker ju börja på vandrarhemmet, alltså Anker Hostel (det får ni söka efter själv) innan vi går dit. 70NOK för en stor öl känns lite väl överdrivet, ligger väl runt 100SEK då antar jag. Å det går ju inte för en annan som är student.

Ses i snart i Oslo!!

E

Snake pit @ Stade de France, Paris

Ja, rubriken får väl bli så. Som ni kanske förstår är jag hemma nu. Jag kom hem i söndags eftermiddag. När spelningen var klar i Paris kände jag att jag nog gärna hade velat åka vidare till Udine. Jag träffade 3 danskar som bestämt sig för att köra dit och faktiskt hade en plats kvar i bilen. Men det hade nog varit lite väl tätt inpå att ändra planerna då. Hur som helst. Jag kan väl börja inlägget från när jag och Asta reste från Warszawa i fredags.

Fredag 11/5-12 Warszawa - Paris

Warszawa, temperaturen var runt 25 grader. Elias hade precis varit på sin sista föreläsning och dessutom hämtat upp två vänner. Jag och Asta hade packat ihop våra saker och tanken var att vi skulle knalla iväg och äta. Vi gick till en park där det finns en riktigt grym grillservering. Det blev grillad kyckling och några bira samt lite skitsnack innan jag och Asta blev tvungen att dra.

Warszawa. Elias tagit sin första snus någonsin och är lite yr.


The Gang

Tillslut knallade Asta och jag iväg till bussen till flygplatsen. Wizzair-flighten, också ett sånt där fantastiskt lågprisflygbolag som Ryanair, var försenat. Vi landade i Paris-Beuvois, dryga timmen utanför Paris, 2 timmar försent. På bussen hamnade jag och Asta nära en snubbe som snackade i telefon KONSTANT. Jag satt och retade upp mig så himla länge, så efter att killen avslutade sitt 10:e samtal efter 45 minuter i telefon, flippade jag. Exakt vad jag sa kommer jag inte ihåg men i det stora hela var det: "Hey bro, no more phone calls. I'm sick and tired of hearing your fucking voice the whole fucking bus trip". Nåt sånt. Sen blev det tyst i bussen. Jag hade redan huvudvärk. Sedan fick jag lite ångest för stackarn så jag tänkte att jag skulle be om ursäkt när vi skulle gå av bussen. Jag har aldrig sett någon försvinna så fort från en buss någonsin. Aja.

Vi tog tåget från Porte Maillot till vår vän José där vi skulle bo. Där blev vi uppmötta av José, Otto och Louis ("blou"). José hade vi träffat redan i Prag men det var länge sen sedan vi senast såg Otto och Louis. Vi gick hem till José och Alexandras lägenhet för lite mat och öl. Vi bestämde att vi skulle försöka komma upp i ganska god tid dagen efter för att försöka hinna med att se lite av Paris. Jag och Louis har båda varit där förut men det hade varken Otto eller Asta.

Första gången The Sniper inte lyckades ta ett bra kort tror jag. Det var ju ändå min telefon så.. :)

Lördag 12/5-12 GIG #100

Dagen började runt 09-10. Vi gick upp och blev serverade frukost av vår husmor Alexandra. Vi tog oss iväg ganska snart mot Eiffeltornet, sedan Triumfbågen och slutligen Notre Dame. Jag hade i stort sett lovat mina vänner att vi skulle få tag på snake pit-pass, och att köa varit meningslöst med tanke på att fransmännen brukar vara bra duktiga på att just - köa.

Två skyltar. Fingers crossed.


Eiffeltornet


Triumfbågen

'
Jag & Lou. Vi käkade på restaurang i närheten av Notre Dame. Ölen kom med tomtebloss. :)


Asta & Otto

Så vid 14.00 eller vad nu klockan var rörde vi oss mot Stade de France i lugn och ro. Jag skriver det igen: fan va skönt det är med snake pit. Vi kom det och såg oss om. Det var massor folk vi kände igen och det blev många kramar. Det var ganska mycket folk vid ingångarna men istället för att ställa oss i kön beställde vi en öl och knallade runt i det fina vädret.

Stade de France

Så var det "problemet" med snake pit. Det löste sig. Det löste sig mycket väl, över förväntan. Jag väljer att inte berätta mer än så. Men det var roligt att kunna göra några vänner glada. Så känslan var bra när vi gick in i arenan. Ja just ja, förutom att vi inte fick ta in svenska flaggan vilket resulterade att jag också glömde den kvar på arenan. Jävla grodor.

Gojira öppnade, sedan The Kills. Gojira börjar växa på mig faktiskt. Det är faktiskt rätt fet musik och dom gör det jävligt bra live. Metallica kliver på och nära 80.000 personer hörs väl. Största överraskningen var Hell and Back, men kanske även No Remorse. Sedan vet jag inte vad som hände under Enter Sandman. Jag tror att det faktiskt blev ett misstag när "now I lay me down to sleep"-tapen inte gick på. Eller kanske inte. Jag hittade precis ett rätt ok klipp på youtube. Det kan i alla fall inte varit helt inplanerat. "Right here, right now". Herregud :)

Enter Sandman, Stade de France, Paris


Stade de France, strax efter insläpp.


Stade de France


James Hetfield

Så var blev det dags för Seek and Destroy. Alla hade snackat om att det var min tur att komma upp på scenen och räkna in seek, det var ju ändå min 100:e spelning. Ärligt talat så har jag aldrig gillat skyltar. Jag tyckte nästan det kändes löjligt att hålla upp den till och med. Men de runt om kring mig skrek som galningar på Lars och pekade på mig och skylten. José tog till och med tag i skylten och höll upp den extra högt för att den skulle bli synlig. Tyvärr var dansken upptagen med att posera för Ross Halfin. När jag tänker efter gjorde han EXAKT likadant i Warszawa. Han gick ut till höger och spottade energidryck i vinkel mot publiken, sedan tog han Ross kamera och började fota publiken.

Det roliga i det hela var att Kirk såg skylten och log. Han kollade mot Lars och pekade men Lasse var upptagen. Sedan när Lars stod där och fotade gick han fram till Lars och sa något i stil med: "Bring that guy up". Men så blev det inte. Bättre lycka nästa gång! Jag hade en riktigt grym 100:e spelning i alla fall, och jag kommer att komma ihåg den. Just det faktum att man har så många vänner runt om i världen gör att det är så värt det. Sen så klart att se Metallica, men det känns nästan mer som en jävligt bra bonus nu för tiden.

Förresten såg jag att min vän Riccardo De Santis fick räkna in seek i Udine. Det unnar jag honom verkligen!

Söndag 13/5-12 Paris - Stockholm (Skavsta) - Gävle

Vi kom hem sent från spelningen. Vi kom i säng runt.. 03 kanske. Vi skulle upp 06. Jag vaknade 07 med ett ryck: jag hade stängt av snoozen. Helvete. Vi hann med tåget mot Porte Maillot 07.26. Vi var vid bussterminalen kl 08.10. Nästa buss gick 08.35. Flyget gick 09.55. HELVETE. €161 kostade den taxiresan. Men det var det ändå värt. Hade vi missat flyget hade det nog kostat oss 2000-3000kr per person att flyga hem.

Sedan finns det väl inte så mycket mer att berätta. Sista minuten hem från Stockholm central. Hemma i Gävle kl 16.00. Hemma i lägenheten strax efter det. Jag tackade Asta för en helt grym vecka och sa hej då. Resten av kvällen tillbringade jag på soffan, totalt avdäckad.

Ännu en turné avslutad. Nästa stopp: Oslo. Ses där!

E


Snake pit @ Warszawa

#99

Fan va skönt det är med Snake Pit alltså. Det är egentligen helt sjukt. Vi tog det lugnt hela dagen, käkade lunch vid 13, åkte till gigget 15. På biljetten hade vi early entry, men man hade redan öppnat dörrarna när vi kom dit. Vi kände en viss stress, som visade sig vara helt obefogad, för när vi kom fram till ingången till snake pit så hade dom fortfarande inte öppnat den. Gojira öppnade, sedan Black Label Society, Machine Head och slutligen Metallica. Ca 45 000 pers var det i publiken. På The Big 4 var det 80 000.

Dagarna går väldigt fort och blir inte alls lika jobbiga när man slipper ställa sig i kö tidigt på förmiddan. Jag har säkrat mitt snake pit till Paris i alla fall. Så jävla skönt. Franska fansen kommer ju att börja köa från 07-08 på morgonen liksom. Jag tror faktiskt jag även kommer kunna hjälpa andra in i piten på lördag, dock blir nog inte det förrän nån gång innan Metallica går på.


Ingången till Bemowo.


Utanför ingången till snake pit.


Helt ok platser. Antar att jag lär fundera på att börja sola efter den här bilden...


Snake pit


Gojira


Zakk Wylde, BLS


Machine Head


Adam Duce från Machine Head (bakom kameran) i Snake Pit. Resten av bandet kom sen med.


James och Kirk under NEM om jag inte missminner mig.


Killarna ute på scenen i snake pit


Lasrar under One.


Thank you, good night.

Black Label Society var väldigt kul att se. Zakk Wylde är ju lite av en levande legend. Andra gitarristen i bandet, Nick Catanese, var också kul att se. Han kom fram och ställde sig flera gånger framför oss, och kastade även ut ett par plektrum. Självklart plockade vi inte en enda så jag gjorde "en Asta": jag pekade på snake pit-scenen och gick dit, så fick han komma ge mig ett plektrum i handen istället! HAH! Man måste inte vara en söt liten blond tjej för att lyckas med en sån sak! :)

What else, what else. Ehm, jo, det är väl fan dags att man lär sig texten till Shortest straw snart, nu när man hört den så jävla många gånger live. Jag kanske lärt mig den tills Paris. Suspicion is your name, Your honesty to blame, Put dignity to shame, Dishonor.

Nä, nu är klockan alldeles för sent. Jag återkommer med mer bloggande sen! I morgon bär det av mot Paris! Just ja, jag har fått lite indikationer på att det kommer att dyka upp nåt ännu större än de 8 spelningarna i Mexico. Jag undrar just vad det kan vara..

God natt!

E

Framme i Warszawa

..and the road becomes my bride!

Framme i Warszawa. Det tog bara 14,5 timmar och då är en rejäl felkörning i Budapest samt två stopp. Det var faktiskt helt ok att åka från Belgrad. Jag föredrar egentligen roadtrips men nuförtiden är det så pass långa avstånd mellan spelningarna att det blir för jobbigt och för långt att åka bil. Vi åkte från Serbien genom Ungern och Slovakien. Vi lämnade Belgrad vid 12-snåret igår och kom fram 04.30. Vi bor just nu hos min vän Elias som snart pluggat klar till läkare i Polen. Ikväll är det gig #99, Sonisphere Festival på Bemowo Airport. Jag var här även senast.. 2010..? The Big 4 var det då.


Sleepy-Ron som för övrigt flög till Warszawa.


..on the road again! Dainis och hans tjej.


Blyga hunden Ronda som också fick följa med på turné.


Asta och Dainis flickvän (jag är så dålig på namn).

För att besvara en fråga. Man får ett armband för att komma in i Snake Pit. Det funkar precis som en vanlig ståplats egentligen, man kan gå in och ut hur mycket man vill. Det lustiga är att man faktiskt kan ha sin plats, glida ut på toaletten, köpa mat, komma tillbaka igen, lägga sig ner en stund. Inget köande, inget stå i en hel dag.

Jag ska väl försöka slänga in ett blogginlägg i natt igen, annars blir det i morgon förmiddag.

E


Snake pit @ Belgrad

Det blir ju nästan bara bättre och bättre det här. Vi tog det väldigt lugnt hela dagen. Inget stress till kö eller nåt. Det blev en en blunder där på eftermiddagen och vid 15.00 ungefär var vi och hämtade ut våra snake pit pass. Sen gick vi och käkade. Dörrarna öppnade vid 17 så då gick vi in. Vi var inte först in så hade ju så klart samma beslutsångest som i Prag. Vart är det bäst att stå? Två gånger bestämde vi oss att stå vid scenen som går ut från scenen. Det slutade med att vi stod vi räcket ungefär där vi stod tidigare. Rätt beslut.

Det började väl redan med Machine Head egentligen. Bassisten, Adam Duce kände igen Asta och började kasta plektrum mot henne efter sista låten. 3 ggr missade hon så hon pekade och visade att han faktiskt får komma ut och ge henne plektrumet i handen, vilket han gjorde! Hon tappade visserligen det också men kunde åtminstone plocka upp det.

Vi fick bra kontakt med bandet där vi stod även om det var långt till höger. Eller långt. Hade det varit en vanlig konsert hade vi kallat det mitten. Kirk kom fram och nickade igenkännande ett par ggr. Rob kom fram en sväng. Lars sjöng med med mig och Asta till några låtar. Jag såg inte om James kollade nåt men han gillar ju Asta så det är inte omöjligt. Innan seek kom Lars fram och såg skylten med #98 och började surra nånting om att han skulle hem och sova och jag kunde få spela istället. Han gick fram på bron och gav mig muggen med energidryck så nu har jag en till. För övrigt så tog Oskar med sig muggen hem som jag glömde i Prag.


Asta och jag med Belgrad i bakgrunden. På väg mot spelningen.


Reklam


Kön till "fan pit", alltså "golden circle" eller vad man kallar det. Inte så mycket folk ändå.


Lite chill i solen innan vi gick in.


Scenen. Faktiskt lägre än den i Prag. Även Snake Pit kändes mindre.


Gojira


Machine Head


Dålig bild på James taget från längst fram vid scenen i Snake Pit.


Asta med flaggan, snart framme vid hotellet.


Lars mugg, jag, #98, flaggan.

Jag kommer att vara i Snake Pit'en i Paris så är det bara. Det är ju fan gig #100. Jag kan avslöja att pit'erna inte varit fulla och att man därför fått fylla upp dom med folk. Om ni inte vunnit snake pit så håll er framme säger jag bara. Jag hade kunnat ta in 40 pers i pit'en ikväll om jag velat.

Spelningen var riktigt bra, dock bytte dom bara en låt från förra setet men jag kan inte klaga. Det är så jävla bra ändå. Nästa update blir från Warszawa. I morgon väntar en ca 125 mil lång bilfärd. Tror ni jag ångrar att jag inte bokade flygbiljett tidigare eller?

E

Belgrad, Serbien

Framme! Efter några timmar på vägen, på flygplatsen, flyget, taxi. Vladimir och Sergey hämtade upp mig och Asta utanför vårt hotell vid 01.00 på natten. Jag hade precis somnat när Vlad ringde. Vi slängde ihop sakerna och självklart glömde jag den där jävla muggen jag fick av Lars. Jag har ju ändå två till hemma eller vad det är. Sedan hoppade vi in i bak i bilen och somnade av efter en stund. Jag sover sällan bra i bilar, bussar, flyg, men det gick rätt ok. Vi kom fram till flygplatsen i Wien vid 05.00 så vi beslöt att sova fram till 07.00 i bilen. Sen checkade vi in på flyget och flög till Belgrad.

Det är ganska fint här måste jag säga, och rätt billigt. Det känns lite som den där filmen eurotrip eller vad det heter, när dom bara har en dollar kvar men typ är miljonärer där dom är. Taxi i 30 minuter kostade motsvarande 15€. Vi bokade hotell med 4 stjärnor för 3 personer för 98€. Två personer stod och öppnade hissen liksom när vi knallade in. WIFI på hotellet uppskattas. Jag ska ta en powernap sen försöka se lite av stan innan det blir Snake Pit igen! Ska se om jag kan ta nån mer bild från pit'en. Just ja, vi kanske lär vänta in Ron som kommer hit vid 14.00-snåret.


En trött Erik och Vladimir käkar frukost på flygplatsen i Wien.


Ena rummet, soffa, fotöljer, tv.


Sovrummet, badrum. Får se om vi sover 3 i stora sängen eller hur vi gör. The more the merrier!

Just ja, en till gullig sak hände på flygplatsen här i Belgrad. En kille från Grekland som jag faktiskt träffade i Milano kom fram. Jag ska säga det att han bad om ett foto i Milano redan förra året men jag blev tvungen att rusa precis i ögonblicket. I alla fall, killen hade tagit fram kameran och gjort den redo och kom fram lite förtjynt och bad om ett foto. Egentligen har jag inte en aning om varför eller hur han vet vem jag är men det är jävligt roligt när sånt händer. Killen fyller även år idag, synd att jag inte hade med mig nå plektrum.

E

Snake pit @ Prag

Ja. Vart ska man egentligen börja? Jag hinner inte skriva så himla mycket vi ska dra iväg till Wien om någon timme bara å flyga till Belgrad där nästa spelning är i morgon. Just jävla, vi måste ju hitta nåt boende i Belgrad dessutom.

Snake pit. Wow. Det är ju helt klart där man ska vara även om jag tror att man får en bättre helheltsupplevelse utanför pit'en faktiskt. Så jävla häftiga lazrar under "One". Ett litet bekymmer är vart i man ska stå å. Längst fram vid scenen? Vid räcket? Där stod vi. Det kändes bra att ha räcket liksom. Vissa stunder var fan bandet överallt så man fick stå med ryggen mot räcket vilket kändes lite konstigt det också. Vissa sprang runt för att för stunden få bästa platsen. Vad är egentligen bäst? Vi vet nog fortfarande inte vart som är bäst.

Hur som! Det är jävligt trevligt att komma ut på turné igen. Det är också så skönt att man känner så många. Machine Head var förband. Så jävla bra. Gojira med. Jag känner en kille som jobbar åt MH så vi surrade en stund i piten. Mike, Metallicas security, kom fram och hälsade. Äh, vad ska man säga. Sen kom det upp en halvfull ryss och tackade mig för att allt var så bra på meet & greet i Moskva. Det är roligt att bli igenkänd måste jag säga. Skit samma, jag slänger upp några bilder så får dom tala för sig.


Oskar och jag i Snake Pit.


Machine Head


Publiken.


Rob, Kirk och James på scenen runt Snake pit.


Rob & Kirk under one. Dålig bild men jävligt cool lazershow var det.


Bild från hotellet. Folk som är påväg från gigget.

Kort sammanfattning. 20 låtar? Hela black album baklänges. Jag fick en kopp energidryck över mig av Lars. Koppen är sparad. Snake pit är fränt, men jag tror man får en grym upplevelse vart man än är. Det verkar lite som om det finns en risk att man hamnar i ormgropen även i Paris. Återstår att se.

Ursäkta för ett lite luddigt inlägg men så får det bli vid den här tidpunkten. En massa bilder togs dock inte med min mobilkamera så ni får nöja er med detta så länge. Eftersom att vi inte vet vart vi kommer att bo eller om vi kommer ha tillgång till internet så kan det ta nån dag nu innan det blir ett inlägg.

Metal up your ass.

E

En dag i prag

Då har vi landat rejält i Prag. Vi bor på arenan. 30 sekunder till box office där vi hämtare snake pit-passen, 30 sekunder till entrén. Man kan väl inte klaga? Men som jag skrev tidigare, det här är nog den sämst planerade turné jag gjort. Vi har fortfarande boende att boka. Det löser sig. Jag packade klart min väska i morse innan vi åkte till arlanda. Passet med, plånboken med, rena kallingar med. I och för sig glömde jag faktiskt att packa rena kallingar på en turné. Har nog aldrig blivit så glad när det ramlade ut ett par halv-fräscha kalsonger ur jeansen den gången.

Äh, jag ska inte dra ut på det här inlägget. Jag fick höra genom en snubbe från tjeckien att det skulle vara ett get-together på en bar. Jag, Asta, Oskar och Roger var där. Vi bjöd även in Fred, José samt hans sambo. Det blev jävligt trevligt. Det är roligt hur mycket folk man känner när man är ute och reser så här. Synd bara att jag är så fruktansvärt dålig på namn. Det blir ofta "what's up" och en kram. Men det funkar.


Asta var lite trött när klockan ringde 06 på morgonen.


På flyget till Prag.


Knallade runt i Prag en hel dag med väskan på ryggen.


Var är entrén? Inga jävla konstigheter här heller.


Vi gled förbi vakterna och gick in i arenan för att kika på snake pit'en.


Oskar har precis tryckt i sig nån jävla krydda och håller på å dör. Asta garvar.


Roger är med på den tjeckiska tvåhundringen!


Oskar & Asta med en massa Slovakiska och Tjeckiska fans.

I morgon blir det en lång dag. Efter gigget blir det inte många timmars sömn innan det bär av mot Wien och Belgrad. Jag lovar inte att det kommer vara lika enkelt att blogga framöver men jag försöker! Det är lättare att skicka upp nån bild på facebook ibland.

Det kommer bli grymt i morgon. För att vara lite mallig kan jag säga att vi kommer vara dom första i snake pit, de första som kommer att få höra hela black album i sin helhet. Fan va coolt. Just nu är livet rätt så jävla bra.

Vi hörs nog nåt i morgon!

E

Redo för turné..?

Om dryga 12 timmar sitter man på planet till Prag. Jag har inte ens packat väskan än. Hitills är nog detta den minst planerade resan jag gett mig ut på. Det viktiga är ju dock att man har resvägen ordnad, samt konsertbiljetter så klart. Boendet är inte bokat mer än för Prag och Paris. 

Så här kommer de kommande dagarna att se ut:

6 maj. Stockholm - Prag, flyg med SAS.
7 maj. METALLICA.
8 maj. Prag - Wien, med bil. Wien - Belgrad, flyg med Air Berlin.
8 maj. METALLICA.
9 maj. Belgrad - Warszawa, med bil.
10 maj. METALLICA.
11 maj. Warszawa - Paris, flyg med Wizzair.
12 maj. METALLICA.
13 maj. Paris - Stockholm (skavsta), flyg med Ryanair.

Helvete vad drygt. Jag har nog inte insett hur tight schema vi kommer att ha. Ta resan från Prag till Belgrad som exempel. Vi kommer mer eller mindre att åka till Wien direkt efter spelningen. Sen flyg tlll Belgrad, sova lite sen spelning igen. Dagen efter väntar en lång bilfärd från Belgrad till Warszawa. Jag blev erbjuden att åka bil hela resan men jag känner att det hade blivit för jobbigt. Tur är i alla fall att alternativet fanns, eller finns.

I Prag kommer jag och Asta att bo ihop med Oskar och hans far på Iris Hotel. Tydligen ska det vara i samma byggnad, eller åtminstone bredvid Synot Tip Arena (där gigget är). I hyrbil från Prag till Wien åker vi med Vladimir (Ryssland) samt en vän till honom. Från Belgrad till Warszawa åker vi med Dainis (Lettland) och hans flickvän. Det är en jävla tur att man lärt känna så mycket folk under tiden man turnérat, annars vet jag inte riktigt hur jag hade fått ihop det här.


Flaggan som kommer få följa med på turnén. Starkt jobbat Oskar! :)

Jag kommer att skriva här om jag får tid. Annars kommer jag att mikroblogga på min facebook-sida och lägga upp nåt foto. Just ja, jag vet inte om jag nämnt det men jag har valt att inte jobba något åt MetClub under dessa gig. Jag har mina anledningar. Vi får se hur det blir i framtiden men just nu vill jag mest bara ha roligt och vara ett fan.

Snake pit, here we come!

E

In Flames @ Debaser Slussen, Stockholm

From green to red our days pass by, Waiting for a sign to tell us why, Are we dancing all alone? Collect some stars to shine for you, And start today cause there's only a few, A sign of times my friend.

Lördag, har nyss vaknat, känner mig förkyld. Vilket jävla skitväder det är ute. Hoppas att det inte är lika illa i Prag. Tillbaka till den 2:a maj och In Flames spelning på Debaser slussen i Stockholm. Eller egentligen kan vi börja dagen innan kl 05.56 då det pep till i telefonen. Jag vaknade inte men jag såg sms:et senare. "..har en friplåt till dig.." Jag hade frågat i Gävle om det skulle kunna gå att lösa något inför spelningen i Stockholm för jag visste att det var helt utsålt. Då lät det ändå ganska lovande men man vill ju inte ta ut segern i förskott, och i slutändan trodde jag  faktiskt inte att det skulle bli av. På kvällen ringde jag upp Jörgen och frågade hur det låg till med allt. Jag hade fått för mig att spelningen var den 3:e maj vilket var helt galet. Så jag blev tvungen att tänka om, och rodda om lite med jobb och sånt men det var inga problem. Fan, det är ju inte varje dag man blir erbjuden att gå och se In Flames på ett sånt litet ställe som Debaser Slussen (ca 500pers).

14.40 bokade jag tågbiljetten sista minuten. Tåget gick 15.09. Väl framme i Stockholm fick jag höra att Hedeby också... "kommit med" kan vi kalla det. Exakt hur det gick till håller vi oss nog för oss själva, men det hade något att göra med en bandmedlem som bodde på det hotellet Hedeby jobbar på. Det tyckte jag var jävligt roligt, för jag visste ju hur mycket han också ville gå på den här spelningen. Efter att ha gått lite fel så hamnade jag tillslut vid vattnet, gamla stan/slussen. Jag tänker fan inte försöka förklara mer än så. Jag känner igen mig mycket väl i Stockholm men jag hittar fan inte alls! Man tar ju alltid rygg på nån sopa när man ska nån stans liksom. Efter det sprang jag på Fredde så vi gick å handlade några bira på bolaget innan vi gick tillbaka och satt oss i solen och hade det bra.


Hedeby, Henke å Johan som också var där. Freddes arm till höger.


Sitter i solen och har det ganska bra måste jag säga.

Ölen tog sedermera slut. Jag och Fredde knallade bort mot Debaser Slussen och uteserveringen som finns där. Jag hade aldrig varit där förut men det verkade onekligen vara ett grymt ställe att sitta och dricka öl på. Vi knallade in och väl inne där står Peter (Iwers) och umgås med några vänner. Fredde som också känner bandet en del går fram och hälsar. Peter hälsar på mig. Det verkar också vara en genomsnäll kille. Vi slår oss sedan ner vid ett bord och beställer öl. Efter en stund kom Hedeby och Reine (som vid det laget letade efter en biljett till gigget), senare även Jörgen. Anders (Fridén) gled också in en sväng men han knallade in på Debaser ganska omgående. Vi hade det jävligt gött i solen. Senare kom Björn (Gelotte) förbi och hälsade. När jag tänker efter var nog större delar av bandet ute där innan det var dags att lira.


Hedeby frågade Fredrik Lindström, som också var där, om ett foto. "Nej. Jag jobbar inte". Punkt. :D


Jörgen, Jag och Hedeby. Lämnade jackorna i turnébussen och snodde lite band-öl.

Det blev dags för spelning! Jag tror Björn och Niclas (Engelin) var dom sista som gick in, typ 10 minuter innan dom skulle stå på scenen. Mitt namn stod tydligen med på gästlistan så det var var ju bara att knata in. Stället är helt packat. Jag tyckte att Maxim i Gävle var fullt och varmt, men det var ingenting mot detta. Bandet går på scenen och jag vet ju att det kommer vara så jävla bra, ändå förvånas jag över hur jävla bra det är. Man står där med en öl i näven och mår jävligt gött.


In Flames @ Debaser slussen. Peter, Björn, Anders.


In Flames. Peter och Anders.


In Flames. Anders, Peter, Björn.


In Flames. Niclas, Peter, Anders, Björn. Daniel (Svensson) bakom trumsetet.


Jag och Hedeby. IF i bakgrunden.


In Flames. Peter, Björn, Anders, Niclas.


Bandet tackar för sig. Niclas, Peter, Björn, Daniel.

Jag skriver det igen: Fan va bra det var. Fruktansvärt bra. Det är nästan så jag undrar om jag inte ska hänga efter det här bandet nån vecka i framtiden, när man skaffat sig ett vettigt jobb och om Metallica inte spelar (så klart). Efter gigget hänger vi kvar och dricker nån bira. IF crew börjar riva och packa ner allt, och det är en hel del saker som ska ut i lastbilen. När stället börjar stänga så kommer Björn och säger att vi ska dra vidare och dra nån bira, varpå vi säger att vi har våra jackor i turnébussen. Då föreslår Björn att vi tar "några brew" i bussen vilket låter helt ok.

Till en början är det bara jag, Jörgen, Hedeby och Björn i bussen. Jag kommer nog inte gå in så mycket på vad som egentligen hände men jag kan ta det i korta drag:

Kylen är full med öl. Det står en dunk hemkört som det står "Hasses 100%, The real norrlands guld" på. Björn får nåt samtal angående deklarationen. Jag frågade när det var man skulle deklarera igen? Svaret jag får: två minunter sen. HELVETE. 500 spänn säger Jörgen! Jörgen, som alltid kallat mig för "Exit Lightarn", eller "Lightarn", tar upp den historien igen eftersom Björn ville veta hur den uppstod. Jag försöker försvara mig och förklara hur det gick. Björn börjar symboliskt kräva i luften. Det gick alltså inte så jävla bra att förklara. Det kom in mer folk i bussen. Jag ber nån random att stänga dörren genom att trycka på kanppen till längst ut. Det visade sig vara busschauffören. Jag tror han blev genuint upprörd. Björn berättar att dom nästan har 800 000 följare på facebook och att man lätt kan skicka ut Exit Light-historien där. Tack. Daniel och Fredde kommer in i bussen. Man drar på nå jävla finsk disco. Daniel blir Leinad. En massa tok händer. Bussen skulle rulla mot Göteborg. Vi tackar för oss. Jag är full.


Björn och Hedeby.


Min tur.


Hedeby och jag.


Jag och Reine.


Hedeby och jag.


Jag och Leinad (Daniel).

Jag vet inte om det finns så mycket mer att berätta egentligen. Skriver det igen. Jävligt roligt. Vi tog bussen hem till Hedeby i Solna. Jag ordnade med skjuts 05.30 på morgonen. Efter 11 missade samtal vaknade jag och vinglade ut ur lägenheten. 07.00 var jag hemma på Brynäs i Gävle igen. Jag däckade av ganska omgående kan jag säga. Den dagen var jag sliten.

Nu ska jag börja packa och ladda för kommande Metallica turné. Jag drar till Prag i morgon bitti med Asta. Jag skriver nog ett till inlägg ikväll.

E


SNAKE PIT PASS

Efter gårdagens bravader kom jag hem till min lägenhet i Gävle vid 07.00. Hur det gick till kommer jag gå in på senare i ett annat inlägg :) I alla fall så brukar jag alltid kolla mailen för att se om man fått nåt viktigt meddelande eller liknande. Jag såg inte först att jag hade fått mail från MetClub. Och ett till. Och ett till?

Snake Pit Pass WINNER for May 7, 2012 - Prague, Czech Republic‏

Snake Pit Pass WINNER for May 8, 2012 - Belgrade, Serbia

Snake Pit Pass WINNER for May 10, 2012 - Warsaw, Poland‏

Aningen otippat måste jag säga. Eller jag vet inte. Jag ringde så klart Asta (som jag kommer att åka med, m.fl.) och berättade att jag vunnit. Jag hade en teori om att det borde vara lätt att få ett pass till gigget i Belgrad, jag menar, hur många clubbers finns det där? Det är ju faktiskt många som åker till Prag och Warszawa. Jag tänkte bara att det vore kul att få det gjort, att ha fått vara i Snake Pit'en en gång. Jag undrar om jag egentligen inte föredrar att vara i publiken längst fram som vanligt? Det återtår att se. Hur som helst ringde Asta tillbaka efter några minuter och berättade att hon hade vunnit till exakt samma spelningar! Lite synd att det inte även blev Paris, men man åker väl på en blåklocka om man börjar gnälla över det antar jag :)


Snake pit! Inga stickers denna gång dock utan armband.

Så nu har vi varsin +1 till dom 3 spelningarna så om nån av er som läser det här hör av er kan ni kanske få hänga på in i ormgropen. Jag funderar lite på att kolla om det går att byta med nån som vunnit till Paris också, men jag har inga större förhoppningar om det. För övrigt vann min polare Oscar och hans farsa också till spelningen i Prag så egentligen har vi +4 där. Skriv en kommentar eller på min facebook-sida.

Jag ska blogga senare mer ingående inför nästa vecka, om flyg och boende och sånt för det orkar jag inte riktigt ta nu.

Så fort jag har samlat mig lite ska jag även blogga om In Flames sista spelning på klubbturnén på Debaser Slussen i Stockholm igår. Jag kan väl säga att det blev en jävligt rolig kväll i alla fall! Jävligt rolig!

E