Ett till klipp från Indio, CA


Jag hittade ett till riktigt bra klipp med The Big 4 från Indio, som är filmat från första raden vid räcket.

The Big 4, indio, Kalifornien

E

Am I Evil? från Indio, Kalifornien


Jag hittade två filmklipp när The Big 4 kör Am I Evil? från gigget igår. Nåt som är roligt att se är att Kerry King från Slayer också var med ock lirade. Tom Arraya var dock inte med. Mer än så har jag inte granskat uppsättningen.


Am I Evil? med The Big 4 från Indio, CA.

Am I Evil? med The Big 4 från Indio, CA.

Det är dryga två månader tills dom kommer till Europa och Göteborg, Ullevi. Nedräkningen har börjat!
E

Metallica till Quebec City's Summer Festival


Eftersom att klockan redan tickat över nytt dygn så lär jag väl säga: igår förmiddag, blev Metallica klar för Festival d'ete de Quebec, eller på engelska, Quebec City's Summer Festival. Det är en 10-dagars festival som pågår från 7:e till 17:e juli, 2011. Den 16:e juli 2011 kommer Metallica att spela på Bell Stage på Plains of Abraham.

Med lite hjälp av wikipedia fick jag för övrigt fram att det "sjuåriga kriget" utspelades på Plains of Abraham mellan den brittiska- och den franska armén. Detta har också kallats för "Slaget om Quebec". Det slutade med brittisk seger.

Det är den 44:e festivalen i ordningen och Joe Satriani kommer att öppna spelningen. Joe Satriani var bl.a. gitarrlärare åt Kirk Hammett en gång i tiden. Det skulle inte förvåna mig om det blir nåt nummer där Satriani spelar med Metallica.

Quebec City's Summer Festival


Quebec City's Summer Festival

Det är alltså 7 dagar mellan sista Big 4-spelningen i Amneville, Frankrike och denna i Quebec. Det är inte jätteofta Metallica bara gör ett gig bara sådär och sen drar hem till bay area igen. Jag skulle sätta mina pengar på att det blir nån till spelning runt det datumet. Sen väntar vi väl alla på att nåt speciellt ska annonseras till deras 30årsfirande som band. Det alla tror är att det kommer att bli några spelningar i USA i höst. Det känns väl nästan som ett måste i sånna fall.

Annars kvarstår väl även ryktet om 10 stora spelningar i 10 stora städer. Ett av bandets managers Peter Mensch (Q-Prime) avslöjade detta i en intervju för länge sedan. Det borde ligga nån sanning i det kan man tycka, men jag förstår inte riktigt hur dom ska hinna med det riktigt. Tanken är att Metallica ska göra som Pink Floyd gjorde 1980-1981 på "The Wall"-turnén. Man ska vill alltså göra några spelningar som ska spegla bandets 30åriga karriär.

Den som lever får se. God natt.

E


Getaway Rock FestivalFör någon vecka sedan fick man ställa frågor till Getaway Rock-staben. Jag råkade se det efter att ha kommit hem från jobbet en morgon så jag skrev en fråga lite fort och somnade strax efter det. Sedan såg jag att dom faktiskt hade besvarat frågan. Ett ganska bra svar egentligen. Det verkar ju vara väldigt svårt att boka stora akter denna sommar. Det känns som det är en festival var och varannan dag. Den 8:e april blev The Darkness klara för Getaway Rock Festival. Det är en ganska trevlig bokning måste jag säga men för mig når den inte riktigt upp till varken Slash eller Megadeth. Jag har bestämt mig för att hoppa GRF helt. Metallica lirar ju tillsammans med dom andra i The Big 4 i England och Frankrike samma helg, så det får gå före GRF i år. Jag får sikta på nästa år istället. Lite tråkigt när man bor 2-3 stenkast ifrån festivalen, men, men...

The Darkness till Getaway Rock Festival.


Två inlägg på 2 dagar får verkligen ses som godkänt. Nu blir det nog lite sömn.. eller så skippar jag kanske det. Vi får se. På återseende.

E

Vad less man blir på Ryan Air.


Jag har börjat boka lite flygbiljetter till sommarens Big 4-sväng. Aningen sent ute kanske med tanke på hur länge datumen varit klara. Om jag får välja flyger jag gärna från Stockholm-Arlanda. Det är ju närmast från Gävle och dessutom flyger man faktiskt till riktiga flygplatser och inga lågprisflygplatser. Jag kommer ihåg när jag en gång flög med Ryan Air från Lübeck till Dublin. Departure-hallen bestod av ett stort förtält och golvet bestod av ihopsnickrade träbackar, eller träplankor. Jag trodde seriöst det var ett skämt först men icke. Det är helt enkelt skillnad på flygplatser och flygbolag. Flyger man från Arlanda flyger man från en riktig flygplats med ett riktigt flygbolag med riktiga flygplan, och i regel landar man också oftast på en riktig flygplats.

Tyvärr är det dock som så att Ryan Air är extremt billiga, så billiga att man tar den där chansningen. Jag har flygit med Ryan Air flera gånger och det funkar väl antar jag, även om kvalitén inte är den bästa. Som sagt var jag inne bokade lite biljetter idag. En av dessa flygbiljetter var från Milano - London. Det är alltid så lustigt hur det står ett pris men när det väl kommer till kritan så är priset något helt annat.

Biljettpris + avgift + avgift + avgift.

Jaha, biljettpriset per person är 26,99 € vilket är väldigt bra. Förut hade Ryan Air gratis incheckning online och man fick även gå före kön om man gjorde så. Numer är det inte så, det är ett krav att man måste checka in online, annars blir det extra avgifter på flygplatsen. Ändock kostar det av någon anledning 6 € per person att checka in online. Ytterliggare en avgift som för mig är ny som heter "Delay / Cancle Levy", 4 €. Som jag förstått det är detta nån form av skatt vid försening eller inställt flyg. Jag kan ha fel men det spelar oavsett ingen roll, det är ändå en oförståelig avgift.  Den sista avgiften kanske inte är så konstig egentligen, skatter och flygplatsavgifter. Den brukar vara dyr och det accepterar jag. Totalt är priset för 2 personer 111,12 €. Innan man kommer vidare uppmanas man att köpa reseförsäkring för 15,50 € per person, sms-bekräftelse 1 €, till och med att köpa en Ryan Air-godkänd reseväska. Snälla...

+ administrations avgift, 6€ per resenär


Då var det dags att betala. Vips när man valt sitt kort att betala med så läggs 6 € per person till i administrationsavgifter. Förut var det en avgift på 5€ per resenär (om man inte använde sig Ryan Airs egna mastercard eller visa), dvs att man fick betala en avgift för att få betala. Helt sjukt. Nu har dom alltså ändrat detta och lagt på ytterliggare 1€. Ok, så det slutgiltiga priset blir alltså 123,12 €. Trodde jag. När man tryckt betala så ombes man att vänta i vanlig ordning tills att köpet blivit genomfört. Jag får en bekräftelse via mail där det står att jag betalat 123,12 € som motsvarar en viss summa i svenska kronor.

Ryan Airs valutaomvandling. 123,12 € = 1177,24 SEK


Googles valutaomvandling. 123,12 € = 1104,81 SEK


Vad trevligt! Ytterliggare en avgift! Väldigt dold sådan med. Det har ni väl lyckats jävligt bra med era jävla stolpskott. 72,43 SEK närmare bestämt. Jag blir så less på Ryan Air. Priset för två personer är fortfarande väldigt överkomligt men varför alla dessa avgifter? Kan dom bara inte skriva hur mycket det ska kosta direkt? Det är synd att priskillnaden är så pass stor mot dom seriösa flygbolagen för hade det inte varit det hade jag ALDRIG satt min fot på en Ryan Air flight igen. SUCK.

Det var ett tag sedan jag bloggade men jag ska försöka ändra på det. Jag går lite efter dagsformen och den har väl inte varit den bästa på den senaste tiden. Sen ogillar jag även blogg.se ganska mycket också vilket inte gör saken bättre heller kanske ;-) Om jag orkar nån gång kanske jag styr upp en blogg i wordpress istället.

Det för var nog för ikväll. Nu är det vår och snart är det sommar.

E

Damage ink! pt 2


Snart har ännu en lugn vecka på bloggfonten passerat. Mitt liv å andra sidan har varit allt annat än lugnt. Veckan som gått har varit väldigt påfrestande. Skola - sova - jobb - sova - skola. Ungefär så har veckan i stort sett ut. Mitt i allt det där så var jag in på Fallen Angel Tattoo och körde vidare på armen. Jag fick ett sms samma dag, eller om det var dagen innan, om jag ville komma in och köra vidare på eftermiddagen. Det är sällan jag tackar nej till ett tillfälle för att få lite bläck i armen så i förrgår, torsdags, blev det lite gjort.

Here we go again...


Lite på andra sidan.


Då har vi fått en text på armen samt lite svart färg.


Klar efter dagens sittning.


Lite kladdig.


Armen börjar ta sig!


På natten innan jobbet. Dags att ta av plasten


Öm och inte så jävla kaxig.


Kladd.


Efter att ha torkat armen.

"My lifestyle determines my deathstyle"

Nu har det som sagt gått nästan 2 dagar sen gaddningen och man när nästan sugen på att köra vidare igen. Nästan. Jag blir alltid lite halv-anti när jag väl suttit där ett tag. Det gör fan ont, ibland mer, ibland mindre men ont gör det. Så fort det gått ca 2 veckor, när allt läkt ihop, har man dock redan glömt det. Men vill man bli fin får man lida pin!

E